9.9 C
Trebinje
Petak, 28 Februara, 2020
Naslovnica Republika Srpska Odbojkašice Gacka žele ostati na vrhu pred mini ligu

Odbojkašice Gacka žele ostati na vrhu pred mini ligu

Odbojkašice Gacka iako podmlađene nakon prvog dijela prvenstva zauzimaju lidersku poziciju, Premijer lige Bih, sa 12 pobjeda i samo jednim porazom, i to onim u Višegradu.

Oslonjene na sopstveni kadar Gačanke su odigrale  odlično, osvojile 34 boda, no ne žele stati na tome, već u istom ritmu dočekuju nastavak sezone.

U dobre igre Gačanki u nastavku vjeruje i trener Saša Slijepčević.

“ Ekipa je imala desetak dana odmora, i od 3-eg januara smo poceli sa pripremama, iako smo desetak dana trenirali u jako lošim uslovima sve cure zdrave i spremne docekuju nastavak prvenstva. Nas cilj je plasman na jedno od prva tri mjesta koja vode u mini ligu. Trenutno smo na prvom mjestu i mislim da smo veliki posao već uradili, ali to ne znači da nećemo imati motiva, već naprotiv pokušaćemo da sa prvog mjesta uđemo u mini ligu“, kazao je Slijepčević.

Uprava kluba je prezadovoljna do sada urađenim. Prvobitni cilj, po riječima predsjednika kluba Željka Tepavčević, bio je zapravo podmlađivanje, a uz to došao je i dobar rezultat, što je plod dobrog rada.

“ Izuzetno smo zadovoljni rezultatom u prvom dijelu šampionata, zadovoljni smo sa zalaganjem svih djevojaka. Kao što je poznato igramo sa domaćim kadrom i posebno smo ponosni time što cure iz podmlatka koje smo prikljucili prvom timu na početku prvenstva zaista su se dokazale i što stasavaju u dobre igračice na koje ozbiljno računamo i u narednom periodu.
I nastavak prvenstva nastavljamo sa istim sastavom i sa pravom očekujemo da ćemo igrati završnicu šampionata i u ligi za prvaka ocekujemo dobar rezultat iako cemo igrati i protiv BL Voleja koji se sada pojačao i protiv Bimal Jedinstva koje je godinama skoro ne nepobjedljiva ekipa“, istakao je Tepavčević.

On dodaje da klub ovdje ne staje, te sa istom željom i htjenjem u nastavku prvenstva, kasnije i mini lige, ulazi u svaki meč.

“ Osnovni nas cilj je da konsolidujemo finansijsku situaciju u klubu i da nastavimo sa kvalitetnim radom i sa domaćim igracicama a rezultat ce doci sam po sebi“, rekao je Tepavčević uz želju da igračice koje igraju u nekim drugim klubovima ponovo obuku dres matičnog kluba.

Dosadašnjim rezultatima prezadovoljna je i  najiskusnija i kapiten tima Helena Popović, koja naglašava dobru hemiju i voljni moment kod svake igračice.

“ U sezonu smo ušli podmlađene, bez velikog opterećenja i pritiska. Ipak, odličan rad na treninzima prenijele smo na “ parket“. Raduje me svakako, veliki broj igračica koje stasavaju, a baš one će nositi igru i u godinama koje su pred nama. Spremno dočekuje mo nastavak šampionata, kao i ligu za šampiona gdje ćemo igrati sa Bimal Jedinstvo i BL Volejom“, kazala je Popovićeva, koja je dres Gacka nosila i 2014. godine kada su Gačanke osvojile Kup BiH.

ŽOK Gacko nastavlja šampionat za 10 dana kada gostuje ekipi Maglića u Foči, u okviru 14.kola Premijer lige BiH.

Izvor: Sportdc.net