Gacko zaposlilo svu djecu poginulih boraca VRS

Gacko je jedna od rijetkih opština u Republici Srpskoj koja je riješila pitanje zapošljavanja djece poginulih boraca VRS, izjavio je predsjednik Skupštine BO Gacko, Aleksa Slijepčević.

On je podsjetio da se  u 2021. godini na spisku nezaposlene djece poginulih boraca nalazilo  njih četvoro i da je  svima je riješeno pitanje zaposlenja.

“U narednom periodu nastojaćemo da zaposlimo jedan broj djece RVI i nezaposlene demobilisane borce VRS”, istakao je Slijepčević na Godišnjoj izvještajnoj Skupštini OBO Gacko.

Zamjenik predsjednika radnog predsjedništva OBO Gacko, Siniša Boljanović, je ukazao na dobru saradnju Boračke organizacije sa lokalnom vlašću Gacka kao i privrednim subjektima apostrofirajući posebno saradnju sa rukovodstvom i Sindikalnom organizacijom Ri TE Gacko i Domom zdravlja „Prof.dr Savo Bumbić“

“Mi smo ozbiljna boračka organizacija, radili smo instituacionalno i odgovorili na mnoge izazove. Postignuti su dobri rezultati što se tiče zapošljavanja, ali pored prioritetnih kategorija, mi želimo da se vrednuju i ostale kategorije. U prošloj godini na adresu Opštine Gacko uputili smo značajan broj pismenih preporuka za novčane i druge vrste pomoći i sve preporuke su pozitivno riješene”, rekao je Boljanović.

Usvojen je zaključak da se uputi prijedlog Skupštini opštine Gacko, za izgradnju zajedničkog spomen obilježja za 70 žrtava sa četiri stratišta iz 1941. godine.

Radio Gacko /Rejting.info