DODIK: “SRNA” glavni izvor informisanja javnosti i medija, postavila postulate novinarske etike

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Novinska agencija Republike Srpske – SRNA kao glavni izvor informisanja javnosti i ostalih medija postala autentičan medijski simbol Republike Srpske i svojim trodecenijskim iskustvom postavila postulate novinarske etike.


“Tokom svih prethodnih godina vašeg profesionalnog rada uspješno ste obavljali sve zadatke novinarske profesije i time značajno doprinijeli pravovremenom i objektivnom informisanju javnosti o događajima u Republici Srpskoj, BiH i cijelom svijetu”, naveo je Dodik u čestitki generalnom direktoru, glavnom i odgovornom uredniku i zaposlenima u SRNI povodom 31 godine rada ove medijske kuće i njene krsne slave Blagovijesti.

Dodik je izrazio uvjerenje da će ova medijska kuća i u budućnosti dosljedno, otvoreno i tačno izvještavati o svim vodećim dešavanjima u zemlji i regionu, uz poštovanje svih profesionalnih standarda.

“Želim vam da i u godinama koje dolaze nastavite da se razvijate, a rukovodstvu i svim zaposlenima želim puno uspjeha kako na profesionalnom planu, tako i u ličnom životu”, dodao je Dodik u čestitki koju je uputio u ime građana Republike Srpske i svoje ime.

Novinska agencija Republike Srpske – SRNA proslaviće sutra krsnu slavu Blagovijesti i 31 godinu rada.

SRNA je, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, osnovana na Blagovijesti, 7. aprila, 1992. godine na Palama kao Srpska novinska agencija – SRNA.

Od 1998. sjedište SRNE je u Bijeljini, a odlukom Vlade Srpske 27. marta 2008. dobila je svoj sadašnji naziv – Novinska agencija Republike Srpske – SRNA.