BRAVO ZA GAČANE – Po prvi put organizovano takmičenje u skokovima u jezero Klinje

U okviru manifestacije „Kulturno – sportsko ljeto Gacko 2021“ u subotu, 24. jula u 16:00 časova, na jezeru Klinje „Kulturno – sportski centar“ Gacko organizuje događaj koji je sam po sebi pobrao već veliku zainteresovanost, ali i simpatije.

Naime, skokovi u vodu na Klinju biće po najavama organizatora, pravi regionalni praznik, kada je ova adrenalinska disciplina u pitanju.

„Po prvi put, u našem gradu organizujemo takmičenje u skokovima u vodu u dvije kategorije, sa najstarije lučne brane na Balkanu, brane Klinje. Visina je okvirno 5 metara i to je optimalna visina da se veliki broj rekreativnih skakača uključi i da takmičenje bude uspješno“, kazao je koordinator za sport u JU KSC Gacko, Milan Gutović.

Prema riječima Gutovića, već je velika zainteresovanost, a kotizacija je besplatna u obje kategorije. Bezbjednost je, po njegovim riječima, na prvom mjestu, a i taj segment je riješen.

„Sa “ Velike stijene“ kako je popularno zovemo, skakaće se na noge. Kada je bezbjednost u pitanju, vodiće se maksimalno računa, biće tu licencirani spasioci, aktivni tokom cijelog izvođenja skokova. Što se tiče regularnosti takmičenja, pravilnog bodovanja i ocjenjivanja, biće angažovan tročlani žiri. Dva člana su iz Trebinja i jedan iz Gacka“, rekao je Gutović i dodao da očekuju veliki broj takmičara na događaju regionalnog karaktera, uz promociju sporta, zdravog načina života, ali i zabave.

Takođe, plan je bio da se manifestacija upotpuni sa egzibicionim dijelom, sa nekim od popularnih skakača.

„Nezgodan je termin, jer se sada održavaju slični događaji i u drugim gradovima, ali nije isključeno da događaj upotpuni neka od regionalnih zvijezda ovog adrenalinskog sporta, kao npr. Lorens Listo“, potvrdio je Gutović.

Nagradni fond, čiji je pokrovitelj kladionica Vilijams, za obje kategorije je identičan. Nagrada za prvo mjesto je 200 KM, za drugo 100 KM i za treće 50 KM.

Cilj je da taj dan, pored naših sugrađana, bude i što veći broj ljudi sa strane koji će se uvjeriti u turističke potencijale Gacka, iz koga će ponijeti najljepše uspomene, kažu organizatori.

Dobrodošli!

Opština Gacko