13 C
Trebinje
Srijeda, 2 Decembra, 2020
Naslovnica Region Srbija gradi još jedan auto-put

Srbija gradi još jedan auto-put

Dok većina regija u Republici Srpskoj čeka saniranje starih i dotrajalih dionica magistralnih puteva region sve više odmiče …
Poslije Moravskog koridora, Srbija započinje izgradnju još jednog auto-puta – Fruškogorskog koridora.

Kako saznaje Tanjug, u utorak, 6. oktobra, trebalo bi da bude potpisan ugovor u Vladi Srbije sa kineskom kompanijom CRBC.

Vlada Srbije je polovinom septembra odobrila ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora u okviru kojeg će biti izgrađen i tunel kroz Frušku goru od 3,5 kilometara, koji će biti najduži tunel u Srbiji.

Takođe, biće izgađen još jedan most preko Dunava od 1,8 kilometara.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prije nekoliko dana da se u Srbiji trenutno grade čak četiri auto-puta i da za koji dan kreće projekat i za peti, to jest Fruškogorski koridor, za koji još samo treba da se potpiše ugovor.

– To će biti veoma važno za grad Novi Sad, kao i cijelu Bačku i Srem – rekao je Vučić.

Inače, u Srbiji se trenutno grade auto-put Preljina – Požega na Koridoru 11, Moravski koridor, to jest auto-put od Preljine do Pojata, auto-put ka Sarajevu od Kuzmina do Sremske Rače, auto-put Ruma – Šabac i brza saobraćajnica Šabac – Loznica, kao i auto-put na zavšetku obilaznice oko Beogada od Ostružnice do Bubanj Potoka.

Fruškogorski koridor će zvanično biti brza saobraćajnica od Rume do Novog Sada u dužini od 47,7 kilometara, koja će spojiti auto-puteve ka Šidu i Subotici.

Imaće četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra, ali neće imati zaustavne trake, zbog čega se neće voditi kao klasičan auto-put već kao brza saobraćajnica.

Izgradnja Fruškogorskog koridora je važna, jer se on nadovezuje na pravac Ruma – Šabac – Loznica.

Fruškogorski koridor povezaće tri opštine – Novi Sad, Irig i Rumu, a riješiće i problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović ranije je rekla da je Vlada 15. septembra odobrila komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, pošto je prethodno stiglo iz kineske Eksim banke da je odobren kredit za finasiranje.

– Mi ćemo do kraja godine završiti projektno-tehničku dokumentaciju i vjerujem da ćemo do kraja sljedeće godine konačno moći da počnemo radove na Fruškogorskom koridoru – rekla je Mihajlovićeva.

 Tanjug