24 C
Trebinje
Srijeda, 8 Jula, 2020
Naslovnica Zanimljivosti Na ovom predivnom mediteranskom ostrvu će vam vratiti novac AKO PADA KIŠA...

Na ovom predivnom mediteranskom ostrvu će vam vratiti novac AKO PADA KIŠA dok ste na odmoru /FOTO/

Ne postoji ništa gore na odmoru, nego kada vam ga upropasti kiša, a jedino što želite je malo sunca. Srećom, postoji prekrasno mediteransko ostrvo koje garantuje da kiša neće padati, a ako se to kojim slučajem dogodi, hotel u kojem ste odseli vratiće vam novac za smeštaj.

Elba shutterstock

Ostrvo Elba, smešteno tik uz obalu Toskane u Italiji, jedno je od najvećih italijanskih ostrva i deo je Nacionalnog parka toskanskog arhipelaga.

Osim po predivnim mediteranskim plažama, ostrvo je poznato i po impresivnim tvrđavama i mineralnim kupkama, prenosi “Njuz”.

ElbaFOTO: SHUTTERSTOCK

Kako je Napoleon bio proteran na ovo ostrvo, ima dosta istorijskih delova i priča za otkrivanje, a ako to nije dovoljno primamljivo, ostrvo nudi i garanciju odmora bez kiše.

U inicijativi poznatoj po nazivu Elba bez kiše, koja je pokrenuta prošle godine, ostrvo nudi povratak novca za hotelski smeštaj ako kiša predugo traje.

Elba shutterstock 286789073FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako kažu iz službene turističke organizacije ostrva, čak iako je kiša u maju retka pojava na ostrvu Elba, to ne znači da ne može pasti. Na Elbi kiša više nije problem.

– S inicijativom Elba bez kiše, tokom maja i od septembra do oktobra, ako kiša bude padala tokom vašeg boravka, nećete morati da platite noćenje – kažu iz turističke organizacije ostrva.

U ovoj inicijativi učestvuje 14 hotela na ostrvu, u rasponu od luksuznih do kampova. Potrebno je poslati mejl i tražiti tarifu Elba bez kiše i rezervisati svoj smeštaj. Kako biste dobili povratak novca za smeštaj u slučaju kiše, ona će morati da pada dva sata ili više između 10 sati ujutru i 8 sati uveče.

Index.hr