Na mostarski aerodrom sletio crni najluksuzniji boing-hotel /VIDEO/

Na mostarski aerodrom sletio crni najluksuzniji boing hotel VIDEO

Na Aerodrom Mostar danas je ponovo sletio jedan od najluksuznijih aviona na svijetu, atraktivni crni boing 757 200. Poslovna elita koja koristi ovaj avion doletjela je u grad na Neretvi i zadržaće se do popodnevnih sati.

Avion je to koji smatraju luksuznim hotelom s krilima, a pripada američkoj kompaniji TCS World Travel, specijalizovanoj za privatna i luksuzna putovanja. Sam avion je prerađena verzija boinga 757 koji u standardnoj izvedbi ima 233 mjesta.

Predviđen je za 75 putnika, a unutrašnjost je uređena u skladu s luksuznim dizajnerskim rješenjima poznatih svjetskih inžinjera iz ove oblasti.

Nakon Mostara avion će odletjeti za Sarajevo, a svojim ekskluzivnim gostima pohvalili su se i službenoj Fejsbuk stranici Aerodroma Mostar, kazavši da tokom godine TCS organizuje nekoliko različitih putovanja u trajanju od dvije do četiri sedmice na razne destinacije, piše Klix.

Svako putovanje je isplanirano do najsitnijih detalja i prezentuje se prilikom odabira ture, a putnicima se daje mogućnost da ga dodatno obogate svojim željama i zahtjevima.

Isti ugledni gosti bili su u Mostaru i prošle godine, a domaćin je kao i ovaj put bila turistička agencija Fortuna Tours.