Zvanično Radovan Višković mandatar za sastav Vlade RS

Radovan Višković je izabran za mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske, izjavila je danas predsjednik RS Željka Cvijanović na konferenciji za novinare.

Ona je u izjavi novinarima u Banjaluci izrazila uvjerenje da će Višković uspjeti veoma brzo da sastavi novu vladu kako bi bez zastoja nastavile da funkcionišu institucije Republike.

Cvijanovićeva je podsjetila da je Višković godinama dio velikog tima koji radi za Republiku Srpsku, te da je i do sada sa njim imala dobru saradnju.

-Vjerujem da ćemo veoma brzo imati vladu kako bi nastavili da radimo dobar posao za Republiku i naše građane. Vlada treba da bude formirana do kraja godine. Cijenim da će Radovan Višković veoma brzo formirati novu vladu- rekla je Cvijanović.

Mandatar za sastav nove vlade, Radovan Višković se zahvalio na ukazanom povjerenju.

– Ja sam počastvovan što za izabran za manadata za sastav nove vlade. Dugujem to svojoj stranci što su prepoznali sve što sam radio sve ove godine – istakao je Višković.

Izabrani mandatar je kazao da je svjestan da to nije to samo provilegija, već i obaveza i velika odgovornost. Izrazio je nadu da nova vlade neće biti opstruisana i onemogućena da radi u najvećem kapacitetu.

-Ne želim nikakva epohalna obećanja. Nego želim reći da ću časno i pošteno obavljati taj posao, kao što sam sve obavljao do sada- istakao je Višković.

Višković je rekao da će nova Vlada biti u povoljnijoj poziciji kada je riječ o ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

-Izmijenićemo dio zakonske regulative što se tiče ministarstava – biće ukinuto Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, a Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva razdvojićemo na dva – rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Višković je bio šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske u prethodnom sazivu i potpredsjednik je SNSD-a, čiji ga je Izvršni komitet 13. novembra predložio za mandatara za sastav nove vlade Srpske.

Radovan Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja.

Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.