Za njegu i pomoć drugog lica u Bileći mjesečno 21.982 KM

Dodatak za njegu i pomoć drugog lica u Bileći ostvaruju 372 korisnika Centra za socijalni rad, za šta se iz opštinskog budžeta mjesečno izdvaja 21.982 KM, dok se ostatak sredstava za ovu namjenu finansira iz budžeta Republike Srpske, rekla je Srni direktor ove ustanove Branka Radmilović.
Ona je navela da su stalnu novčanu pomoć u julu ostvarila 52 korisnika, za šta se iz budžeta opštine mjesečno izdvaja 3.397 KM, preciziravši da opština uplaćuje 50 odsto sredstava, a ostatak iz budžeta Republike.

Radmilovićeva je navela da pravo na ličnu invalidninu ostvaruje ukupno 49 korisnika koji se u potpunosti finansiraju iz budžeta Republike Srpske, za šta se izdvaja 4.900 KM.

“Novčanu pomoć u iznosu od 70 KM mjesečno, po odluci Skupštine opštine, prima 56 korisnika, za šta se iz lokalnog budžeta izdvaja 3.920 KM”, rekla je Radmilovićeva.

Prema njenim riječima, zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć u ovoj godini uputila su 94 korisnika, dok se za sedam korisnika iz budžeta opštine izdvajaju novčana sredstva za pomoć i njegu u kući, u ukupnom iznosu 1.250 KM.

Pravo na socijalnu zaštitu ostvaruje 670 korisnika Centra za socijalni rad iz Bileće.

Srna