/VIDEO/ TURSKI AVIONI NAPALI JERMENE! Ubijene desetine vojnika i civila?!

Predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska prilikom napada koristila turske avione F-16 koji su se već mesec dana nalazili u Azerbejdžanu za potrebe vojnih vežbi

Kako je kazao, samim tim Azerbejdžan tokom napada na Nagorno-Karabah koristi najsavremenije naoružanje kojim raspolaže turska vojska.

Arutjunjan je takođe naveo i da je tokom napada desetine jermenskih vojnika poginulo, a pored toga, poginuli su i civili.

– Desetine vojnika je poginulo, na desetine je ranjeno. Povređeni su i civili, a i među građanima ima ubijenih – rekao je predsednik tokom obraćanja javnosti.

Što se tiče situacije na terenu, Arutjunjan je konstatovao da su pojedini položaji izgubljeni i to uglavnom na južnom krilu i u pravcu grada Tališ.

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska u sukobima u Nagorno-Karabahu pretrpela velike gubitke – ubijeno je oko 200 vojnika,dok je bilans na jermenskoj strani – 17 ubijenih i preko 100 ranjenih.

Kako je kazao, samim tim Azerbejdšan tokom napada na Nagorno-Karabah koristi najsavremenije naoružanje kojim raspolaže turska vojska.

Prema njegovim rečima, situacija na terenu je kao i ranije, sukobi se nastavljaju na severu i jugu teritorije.

Nešto ranije je saopšteno da je Vlada Jermenije proglasila ratno stanje zbog eskalacije situacije u Nagorno-Karabahu.

Ubrzo zatim je i Azerbejdšan uveo ratno stanje u nekoliko regiona države.

Istovremeno, Jermenija je objavila opštu mobilizaciju.

Agencije