VEĆINA IH OSTAJE U RADNOM ODNOSU Vujičić: Vlada najboljim studentima obezbjeđuje pripravnički staž

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Direktor Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić izjavio je Srni da će Vlada Republike Srpske najboljim studentima sa dva javna univerziteta u Srpskoj obezbijediti da odrade pripravnički staž i od svih državnih institucija zahtijevati da prime jednog ili dva studenta sa najboljim prosjekom ocjena.Vujičić je naglasio da će najbolji studenti javnih univerziteta imati mogućnost da odrade pripravnički staž, da bi mogli da steknu uslove da dobiju i radna mjesta, te napomenuo da se ovaj program realizuje mimo Programa podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika koji svake godine realizuje Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Vujičić je podsjetio da je Vlada Republike Srpske i prošle godine realizovala ovaj projekat i sve državne institucije su, prema preporuci Vlade, primile najbolje studente i većina ih je ostala u radnom odnosu.

On je naglasio da je prošle godine i Zavod za zapošljavanje primio jednog najboljeg studenta, za šta je obezbijedio vlastita sredstva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ranije je izjavio Srni da će studentima generacije sa dva javna univerziteta od 1. avgusta biti omogućeno da uđu u sistem i odrade pripravnički staž.

– Pozivam sve koji su zainteresovani da takve ljude vide u svom kolektivu i okruženju da iskoriste ovu priliku i odazovu se programu koji će biti realizovan posredstvom Zavoda za zapošljavanje. Rok za podnošenje zahtjeva je 20. jul – rekao je Višković.

Srna