UŽAS- Mrtvački sanduk eksplodirao na sahrani u Bečeju

Krajnje neočekivana scena zatekla je stanovnike Bečaja, kada je sanduk sa pokojnikom eksplodirao i tom prilikom povredio jednu od pristutnih.

Eksplodirao kovčeg na sahrani

Ova krajnje bizarna situacija dogodila se juče u periodu oko 11.30 časova. Kako se navodi iz zasad nepoznatih razloga došlo je do eksplozije mrtvačkog sanduka. Od siline eksplozije, komadi drveta od kojeg je izrađen sanduk su se razleteli i povredili D.A. (71) iz Žablja, ženu koja se nalazila u blizini.

Ekipa Hitne pomoći je odmah posle eksplozije zbrinula povređenu staricu, dok je policija uzela uzorke sanduka i suvog leda da bi utvrdila kako se sanduk raspršio u delove. Povređena žena je pukom srećom lakše povređena. Ona je prebačena u bečejski dom zdravlja, gde joj je ukazana prva pomoć, a potom u Urgentni centar u Novom Sadu, gde je utvrđeno da ima samo oderotine i posekotine.

Iako uzrok eksplozije nije  sasvim poznat pretpostavlja se da je došlo do određene reakcije nakon što su komunalni radnici u sanduk sa pokojnikom ubacili suvi led, da bi se telo brže ohladilo.

Suvi led se stavlja u sanduke isključivo tokom leta, kada je visoka temperatura, jer u Bečeju nemaju hladnjaču! U Bečeju se nalazi fabrika suvog leda, pa im je zbog toga dostupan – kaže naš izvor blizak istrazi.

Prisutni radnici su odmah zamenili sanduk i sahrana je nastavljena.

Agencije