UDPB “Nasljeđe”: Za grčki narod postradao u požarima prikupljeno 13.290 evra

Tokom tromjesečne dobrotvorne akcije za grčki narod, postradao u velikom požaru ove godine, prikupljeno je 13.290 evra, saopšteno je danas iz Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ Trebinje, koje je jedan od organizatora akcije.

Novac je uplaćen na poseban račun Mitropolije Kifisije, na čijem području se i desio požar.

Prikupljeni novac će biti dostavljen najugroženijim stradalim porodicama za obnovu i izgradnju kuća, ali i druge potrebe u cilju obnove i normalizacije života.

„Ovom akcijom smo pokazali da srpski narod Republike Srpske nije zaboravio pravoslavni grčki narod u njihovom stradanju, već je pružio bratsku ruku pomoći, kao što je to nama činio grčki narod u nevoljama i stradanju, od Prvog svjetskog, pa do posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli ovu dobrotvorno-bratsku akciju“, navode iz Udruženja „Nasljeđe“.

Akciju su inicirali studenti  iz Republike Srpske, koji su studirali u Grčkoj kao stipendisti Republike Grčke i Atinske arhiepiskopije, a u organizaciji su učestvovali i Srbsko sabranje „Baštionik“ iz Banje Luke i Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ iz Trebinja, te Srpska pravoslavna crkva, u čijim hramovima je prikupljan veći dio pomoći.

Pomoć za postradali narod Grčke obezbijeđena je i uplatama na poseban žiro račun i putem M-TEL humanitarnog broja