Ubicu Slaviše Krunića likvidirao saučesnik

Željka Kovačevića, zvanog Strijelac, tokom napada na Slavišu Krunića i njegovu pratnju u aprilu ove godine u Glamočanima kod Banjaluke ubio je odbjegli Benedi Đukanović, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.Izvor iz istrage otkrio je da je Kovačević ubijen hicem ispaljenim iz puške.

S obzirom da su u napadu na Krunića i njegovu pratnju puške koristili napadači Đukanović i Kovačević, zaključak je jednostavan. Međutim, ono što je i dalje nejasno jeste da li je Đukanović pucao u Kovačevića kako bi zameo tragove ili se radilo o kobnoj slučajnosti, koja je bila izazvana panikom u redovima dvojice napadača, jer nisu očekivali da će na mučki napad iz zasjede biti uzvraćeno.

– Novi rezultati u istrazi otkrivaju da je Kovačević ubijen puščanim zrnom ispaljenim iz neposredne blizine. Da li je Đukanović imao naređenje da nakon ubistva Krunića i Pavlovića, likvidira i Kovačevića ili se radilo o kobnoj slučajnosti koja je bila izazvana panikom, jer je pucano i prema napadačima, to će utvrditi dalja istraga – objasnio je izvor Srpskainfo.

Foto: Srpskainfo

Podsjetimo, do sada su bile informacije da je Kovačevića upucao Goran Ilić, koji je bio u pratnji Krunića.

Slaviša Krunić je mučki ubijen u sačekuši 22. aprila u večernjim časovima blizu svoje kuće u Glamočanima kod Laktaša. U napadu je ubijen je i njegov saradnik Žarko Pavlović, dok je vozač Goran Ilić ranjen. Upravo je Ilić uspio da uzvrati paljbu, što je najvjerovatnije i dovelo do panike u redovima napadača.

U razmjeni vatre ubijen je i Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača. Istu noć uhapšen je, a kasnije i pritvoren Emilio Baldo, dok je za odbjeglim napadačem Benedijem Đukanovićem raspisana potjernica, ali do danas nije uhapšen.

U dosadašnjoj istrazi policija je pronašla puške koje su najvjerovatnije korištene prilikom likvidacije Krunića. Puške su pronađene nekoliko stotina metara od mjesta ubistva i upućene su na vještačenje u Kriminalističko tehnički centar MUP Republike Srpske.

U noći ubistva, nekoliko časova kasnije, u mjestu Lug kod Dervente policija je zaustavila Đukanovića u bijelom “golfu” ali kako nije bilo informacija da se radi o odbjeglom ubici, Đukanović je pušten.Prema nezvaničnim informacijama, Đukanović je u međuvremenu pobjegao u Srbiju, ali potvrde da je prešao granicu, preko zvaničnih graničnih prelaza, za sada nema.

Srpskainfo je još ranije objavila da je kod ubijenog napadača Željka Kovačevića tokom uviđaja pronađen mobilni telefon koji je pomogao istražiocima. Policija je u banjalučkom naselju Zalužani pronašla i crvenu opel korsu kojom se dovezao ubijeni Kovačević. Automobil je takođe upućen na vještačenje kako bi se pronašli biološki i drugi tragovi koji će biti dio materijalnih dokaza u budućem krivičnom postupku.

Istražioci su nedavno otkrili i da je u ubistvo Krunića umešan radnik Sektor sekjuritija Rodoljub Gajić, koji je priznao ne samo da je imao kontakte sa ubijenim Kovačevićem, nego da je i znao da će Krunić biti ubijen, ali ništa nije preduzeo kako bi to spriječio.

Gajić je u međuvremenu pritvoren, kao i saučesnik Emilio Baldo.

Baldo je tokom saslušanja pred republičkim tužiocem negirao da je na bilo koji način povezan sa ubistvom Krunića i Pavlovića. U svom iskazu potvrdio je da je nekoliko časova pre ubistva Krunića sjedio u društvu Kovačevića i Đukanovića u kafe baru “Pink” u Glamočanima. Objasnio je da je u pomenutom lokalu sjedio od 20 i 21 čas, te da su pričali o “suncobranima”. U iskazu Baldo je naveo da je iz lokala “Pink” otišao sam, dok su Kovačević i Đukanović otišli crvenom “korsom”.

U vrijeme kada je izvršen napad u Glamočanima Baldo tvrdi da je bio sa prijateljicom, ali njeno ime nije želio navesti, jer je, kako je objasnio, riječ o udatoj ženi?! Nakon sastanka s misterioznom ženom, Baldo tvrdi da je otišao do svoje kuće u Laktašima, a zatim se autom zaustavio na parkingu u Laktašima, na kojem je proveo 15-ak minuta.

U 22.55 Baldo navodi da je došao po suprugu u lokal gdje radi kao konobarica.

Srpskainfo