U Švajcarskoj uhapšene tri Srpkinje: Ilegalno držale ljekarsku ordinaciju

Thumbnail
Tri žene iz Srbije ilegalno su držale ljekarsku ordinaciju u Cirihu. One su uhvaćene baš prije nego što su htjele da obave kozmetički tretman.

U mjestu Adlikon pored Regensdorfa (ciriški kanton), policija je u petak ujutru upala u ordinaciju dok se “doktorka” upravo spremala da da injekciju mušteriji.

Istraga je dovela do saznanja da je ordinacija bila u privatnom stanu. Žene su starosti od 41 do 53 godine, sve državljanke Srbije, a u Švajcarskoj su boravili ilegalno. Ordinaciju su držale bez neophodnih papira.

Policija je u stanu otkrila i sobu koja je bila namijenjena intervencijama. U njoj je trio izvodio kozmetičke i medicinske tretmane.

Ni “doktorka” ni njene dvije asistentkinje nisu imale licencu neophodnu za davanje injekcija i ubrizgavanje bilo kakvih preparata, kao ni dozvolu za rad.

Srpkinje su uhapšene i odvedene pred tužioca.

Podsećanja radi, maja ove godine u Švajcarskoj kod Ciriha su uhapšeni fizioterapeutkinja iz Srbije (35) i njen asistent (29) koji se lažno predstavljao kao estetski hirurg. Doktorka iz Srbije pala je u trenutku kada je jednoj pacijentkinji trebalo da ubrizga botoks.

Ni njih dvoje nisu imali bilo kakve licence ili dokumente potrebne za rad, a u njihovoj ordinaciji su pronađeni preparati ilegalno uvezeni u Švajcarsku.

ATV