TRIO LEOTARA BRILJIRAO U TIRANI

Trio džudista „Leotara“ – Igor Đurica, Božidar Vučurević i Nikola Boljanović ostvario je odličan rezultat na današnjem Balkanskom šampionatu u džudou koji je održan u Tirani.

Najsjajniju medalju osvojio je Igor Đurica, koji se, iako još junior, borio u kategoriji do 60 kilograma. On je u finalu pobijedio prvaka Albanije Mikeu Gološija i tako ostvario najbolji rezultat u karijeri.

Odličan rezultat ostvarili su Božidar Vučurević u kategoriji do 81 i Nikola Boljanović do 73 kilograma, koji su se okitili bronzanim odličjima.

„Igor Đurica je pobijedio sve svoje protivnike iponom a Nikola Boljanović je izgubio u polufinalnoj borbi, u kojoj je vodio do samog kraja. Kasnije je superiorno iponom osvojio bronzanu medalju. Božidar Vučurević, iako tek prva godina juniora, imao je odličan nastup u kategoriji do 81 kg. Izgubio je u polufinalnoj borbi na vazari od mnogo iskusnijeg predstavnika Crne Gore, a u borbi za treće mjesto bio je bolji od predstavnika Turske“, kaže Mitar Mrdić trener trebinjskih džudista i dodaje da već narednog vikenda džudiste „Leotara“ očekuje juniorski evropski kup u Italiji, kao i seniorski evropski kup u Hrvatskoj.

R.Mi