TRAGEDIJA KAKVU HERCEGOVINA NE PAMTI Sablasna tišina i tuga nakon SMRTI BRATA I SESTRE

Cijeli širokobriješki kraj sinoć je potresla tragedija u kojoj su život izgubili Ivana Cigić i njen brat Antonio Zeljko. U selu Cigići, na području Dobrkovića nedaleko od Širokog Brijega muk i sablasna tišina.

Ispred kuće gdje se u 17.30 izbio tragični događaj, kakav ne pamti Hercegovina, okupili su se rodbina, prijatelji, komšije. Nijemi od bola i od šoka, tek, rijetki su prozborili koju riječ. Jedan od prisutnih je zamolio “da pustimo ljude da oplakuju”.

Ipak, jedna od rodica ispričala je da su Ivana i Ivica namjeravali očistiti staru čatrnju. Najprije je Antonio vodu iz čatrnje, rekla je, počeo ispumpavati uz pomoć motorne pumpe.
Međutim, kada je nivo vode dostigao nekih tridesetak centimetara, kako je rekla, nesrećni Antonio, koji se nalazio u čatrnji se onesvijestio i potonuo, vjerovatno, usljed nedostatka vazduha i raznih gasova.

– To je primijetio Ivica i odmah je potrčao da mu pomogne, ali se i on onesvijestio, nakon čega je dotrčala Ivana, koja je svog muža uspjela podići iznad nivoa vode, ali je nažalost i ona izgubila svijest i potonula, dok je Ivica nekim čudom uspio ostati u polusjedećem položaju – kroz suze je ispričala ova djevojka.

Ubrzo su se okupili rođaci i komšije koji su odmah alarmirali Hitnu pomoć i policiju, a koji su zatražili pomoć GSS, čiji su članovi izvukli iz čatrnje brata, sestru i njenog muža. Ekipe širokobriješkog Doma zdravlja su na licu mjesta pokušali reanimirati nesrećne Ivanu i Antonija, ali im nije bilo spasa, dok je Ivica hitno prevezen u SKB Mostar, gdje je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Da tragedija bude veća, iza nesrećne Ivane ostalo je četvoro djece. Najmlađi Lovro će na jesen u školu, a najstariji Filip će u osmi razred. Između njih dvojice su djevojčice Nika i Mia, piše Avaz.