Srpkinja i Hrvat uhapšeni u Sloveniji zbog niza provala

Srpkinja (33) uhapšena je u Sloveniji sa 22-godišnjim Hrvatom zbog sumnje da su počinili najmanje četiri pljačke u toj zemlji na području Kopra. Hrvatska policija potvrdila je da je riječ o dobro poznatim provalnicima koji su harali i tom državom.
Slovenačka policija (foto: Hina) -

Slovenačka policija (foto: Hina)

Ukupno 13 provala izvršeno je u stambenim zgradama Kopra u proteklom periodu, a policija Slovenije sumnja da je barem četiri od njih izvršio uhapšeni dvojac koji je uhapšen prošlog četvrtka zahvaljujući radu Sektora kriminalističke policije.

– Za sada sumnjamo da su osumnjičeni provalili u stambenu zgradu u Svetom Antonu, ali su ih stanari otjerali odande. Tada se jedan od oštećenih komšija sjetio i prijavio da je video automobil “reno megan“ – saopštila je PU Kopar, a kasnije će se ispostavili da je taj automobil bio ključan u hvatanju lopova.

Sljedeću provalu osumnjičeni su izvršili 31. januara 2020. u Ankarnu, gdje su ukrali novac, nešto nakita i ključeve od automobila i kuće. Slovenačkim državljanima je nanesena šteta u vrijednosti oko 1.000 evra. Istog dana su, kako se sumnja, provalili u kuću na području Kopra, gdja su ukrali nakit vrijedan oko 1.500 evra.

Sljedeću krađu izvršili su 6. februara na području Kolonbana, gdje su ušli u jednu otključanu stambenu zgradu i iz stana ukralu zlato i novac u vrijednosti od 2.000 evra, piše 24ur.

Nakon posljednje akcije dvojca, policajci su primijetili putnički “reno megan“ crne boje, koji je odgovarao opisu vozila koji je dala prva žrtva. Zaustavili su vozilu a u njemu su zatečeni uhapšeni Hrvat i Srpkinja.

Utvrđeno je zatim da su odsjeli u iznajmljenoj sobi u Postojni, pa su policajci izvršili pretres prostorija i auta koji koriste.

U razgovoru sa kolegama iz Hrvatske, slovenački policajci utvrdili su da se radi o dobro poznatim provalnicima, koji su bili aktivni i na teritoriji te zemlje. Istraga se nastavlja, a tamošnja policija pozvala je građane da se jave ukoliko su se našli na meti ova dva provalnika.srpskainfo.com