15.2 C
Trebinje
Petak, 29 Marta, 2024
Naslovnica Vijesti Šahistkinje iz Trebinja šampionke Premijer lige BiH, obezbijedile plasman na evropski kup

Šahistkinje iz Trebinja šampionke Premijer lige BiH, obezbijedile plasman na evropski kup

Ženska ekipa Šahovskog kluba “Trebinje” osvojila je titulu šampiona Premijer lige BiH na turniru koji je održan u Tuzli.

sahistkinje trebinje.jpg

Ekipa koju je predvodila velemajstor Ana Benderać ostvarila je tri pobjede, u prvom kolu pobijedila je napredak iz Zenice 2,5-1,5, u drugom Slobodu iz Tuzle sa 3,5-0,5 i u posljednjem kolu Gračanicu sa 4-0.

Pored Ane Benderać za Šahovski klub “Trebinje” nastupale su još i Maša Maksimović, Milica Popadić, Jelena Tomić i Jelena Gušić.

„Izuzetno mi je drago što smo u svom debitantskom nastupu u Premijer ligi osvojili titulu državnog prvaka. Djevojke su odigrale odlično i na zadovoljstvo svih bile itekako ubjedljive. Posebno bih se zahvalio velemajstoru Ani Benderać koja je na najbolji mogući način predvodila našu ekipu“, kaže Tihomir Simanić, sekretar Šahovskog kluba „Trebinje“.

Prema njegovim riječima, ženska ekipa Šahovskog kluba „Trebinje“ izborila je plasman u Kup evropskih šampiona u šahu koji se igra po turnirskom sistemu.

Mjesto i termin odigravanja je još uvijek nepoznat, ali u klubu izražavaju nadu da će i šahistkinje „Trebinja“ biti dio najveće evropske smotre šaha.

Trenunto se u Tuzli igra i muški seniorski ekipni šampionat na kome igra i “Leotar plus”.

Nakon tri odigrana kola šahisti iz našeg grada, koje predvode velemajstori Ognjen Cvitan i Miodrag Savić, trenutno zauzima osmo mjesto na tabeli.

R.Mi.