Režim saobraćaja na području Trebinja tokom Balkanskog prvenstva u biciklizmu

 

Grad Trebinje će od 11. do 13. oktobra po prvi put biti domaćin Balkanskog prvenstva u biciklizmu koje će okupiti oko 200 učesnika iz više država ovog dijela Evrope, zbog čega će tokom ova tri dana saobraćaj na području cijelog grada biti prilagođen ovom značajnom sportskom događaju.

Manifestacija počinje u petak, 11.  oktobra, kada će najbolji balkanski i evropski biciklisti iz Srbije, Grčke, Kipra, Rumunije, Bugarske, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Turske, BiH, Republike Srpske  doći u Trebinje.

Najavna konferencija manifestacije za medije je u petak, 11. oktobra u 10.30 časova u Gradskoj upravi, tokom koje će se obratiti gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, predsjednik Balkanskog biciklističkog saveza Vladimir Kuvalja i predstavnici učesnika trke.

Prvog dana takmičenja, u subotu, 12. oktobra,  u 10.00 časova startovaće trka za djecu ulicama Desanke Maksimović i Preobraženska, dok je predstavljanje nacionalnih timova učesnika u 13.00 časova u Svetosavskoj ulici, kada će biti i izjave za medije (13.30 sati).

Svečano otvaranje manifestacije je u 13.50 časova u ulici Desanke Maksimović, kod zidina Starog grada, gdje će biti postavljena bina.

Star trke hronometar je u 14.30 časova u Svetosavskoj ulici, gdje će biti i cilj trke.

Proglašenje pobjednika počeće u 18.00 sati u ulici Desanke Maksimović.

Prijem predstavnika nacionalnih timova kod gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića je u 20.00 sati u Gradskoj upravi.

U nedjelju, 13. oktobra, biće održana dvije biciklističke trke – kadetska i glavna trka. Start kadetske trke je u 10.00 sati u Svetosavskoj ulici, gdje će biti i njen cilj.

Start glavne trke Balkanskog prvenstva u biciklizmu „Trebinje 2019“ je u 11.30 časova u Gradu Sunca, dok je njen cilj u Svetosavskoj ulici.

Proglašenje pobjednika je u 15.00 sati u ulici Desanke Maksimović, nakon čega su predviđene izjave za medije.

REGULACIJA SAOBRAĆAJA

Od petka, 11. oktobra od 13.00 časova do nedjelje, 13. oktobra do 15.00 časova biće zatvorena ulica Desanke Maksimović.

Od petka, 11. oktobra od 19.00 časova do nedjelje, 13. oktobra do 15.00 časova biće zatvorena ulica Dositejeva.

U ovim terminima, osim saobraćaja, neće biti moguće ni parkiranje vozila u pomenutim ulicama, pa se vozačima apeluje da u tim ulicama ne parkiraju vozila, odnosno da ista izmjeste.

SUBOTA, 12. OKTOBAR

U subotu, 12. oktobra, od 7.00 do 19.00 časova biće potpuna obustava saobraćaja u ulicama Njegoševa i Preobraženska.

U subotu, 12. oktobra, od 14.00 do 17.00 časova potpuna obustava saobraćaja biće u ulicama Vidovdanska (od kafea „Markan“ do semafora u Dušanoj ulici), Trebinjskih brigada, Hercegnovska i magistralni put M-20 do mjesta Ljubovo.

Vozila koja budu saobraćala iz pravca Ivanice i Dubrovnika moći će da koriste alternativni putni pravac preko Duži, Grada Sunca i Dražin Dola gdje će se priključiti na magistralni put M-6 (Trebinje-Ljubinje-Mostar).

U subotu, 12. oktobra, od 14.00 do 16.30 časova potpuna obustava saobraćaja biće i na izlazu regionalnog putu R-429 – iz Herceg-Novog, na magistralni put M-20, u mjestu Aleksina Međa.

NEDJELJA, 13. OKTOBAR

U nedjelju, 13. oktobra, od 9.00 do 15.00 časova, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Vojvode Stepe Stepanovića, Kralja Petra Prvog oslobodioca, Desanke Maksimović, Preobraženska, Obala Luke Vukalovića (od Markana do Kamenog mosta).

Ulicom Srpska (od Kamenog mosta do Dušanove ulice-Slatka kuća „Svislajon“) biće omogućen saobraćaj samo lijevom saobraćajnom trakom gledano iz pravca Kamenog mosta  i to u skladu sa smjerom trake.

Na semaforima na Kamenom mostu biće omogućeno skretanje samo prema Gorici.

Za saobraćaj će biti otvorena i lijeva saobraćajna traka-u skladu sa smjerom kretanja vozila (iz pravca Kamenog mosta) u ulicama Dušanova, Trebinjske brigade i Hercegnovska do benzinske pumpe „Nestro“, te će u lijevu saobraćajnu traku biti moguće uključenje iz ulice Kolubarska, dok raskrsnica ulica dr Voja Danilovića (Kolor studio) i Trebinjske brigade iz pravca Tini neće biti u funkciji za saobraćaj.

Vozila iz pravca Herceg—Novog i Dubrovnika će od 9.30 do 15.00 časova kod velikog kružnog toka imati mogućnost samo da skrenu desno novim putem kroz naselje Gučina i Mokri Dolovi.

Iz ovog razloga, apeluje se na sve građane naselja Tini, Gučina, Police i Mokri Dolovi da ne parkiraju vozila na saobraćajnice u ovim naseljima.

Južna obilaznica će od 9.00 do 15.00 sati biti u potpunosti zatvorena za saobraćaj.

U nedjelju, 13. oktobra, od 11.00 do 12.00 sati, biće zatvoren dio magistralnog puta M-6 od Dražin Dola do kružnog toka (ulice Majora Tepića i Vojvode Stepe Stepanovića). Vozila koja budu dolazila iz pravca Ljubinja i Mostara na raskrsnici u Dražin Dolu biće preusmjerena kroz naselja Mostaći i Zasad, odnosno kroz Hrupjela.

Iz ovog razloga, apeluje se na sve građane naselja Mostaći, Zasad i Hrupjela da ne parkiraju vozila na saobraćajnice u ovim naseljima.

Saobraćaj iz pravca naselja Gorica ka centru grada biće usmjeren na dio ulice Beogradska (bivša Bilećka), gdje će saobraćaj biti usmjeren u ulicu Luke Ćelovića (pored Vodovoda i Komunalnog) ka Domu mladih, preko nekadašnjeg vojnog poligona do ulice Vožda Karađorđa.

Stanovnici naselja Bregovi će u nedjelju, 13. oktobra od 9.00 do 15.00 časova moći da koriste isključivo ulicu pored bazena u ovom naselju, te makadamski put ispod mosta „Branilaca Trebinja“. Preko magistralnog puta M-6 vozila će biti preusmjerena u bivšu kasarnu do naselja Luč, gdje će biti priključenje u ulicu Vožda Karađorđa.

Za stanovnike Bregova u periodu od 11.00 do 12.00 časova biće onemogućen prelazak preko magistralnog puta M-6.

Stanovnici Rastoka i Otoka na raspolaganju će imati alternativni put prema vinariji „Marić“, s tim da će biti onemogućen prelazak vozila preko obilaznice, već isključivo ispod mosta.

TERETNI SAOBRAĆAJ

Sav teretni saobraćaj koji bude saobraćao iz pravca Nikšića biće preusmjeren ka Bileći, dok će teretni saobraćaj iz pravca Mostara, u opštini Stolac biti preusmjeren ka Berkovićima.

Vozačima teretnih vozila iz Ljubinja savjetuje se da koriste put preko Stoca i Berkovića.

Grad Trebinje