PU Trebinje: Broj migranata 100 posto veći

Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje za 100 odsto je povećan broj nelegalnih migranata, ali policija kontinuirano sprovodi aktivnosti na zaštiti građana i njihove imovine, kao i na dokumentovanju ljudi koji se bave krijumčarenjem migranata, izjavio je danas načelnik Uprave Siniša Laketa.


„Ono što nas opterećuje i što ne možemo da izbjegnemo su migranti“, rekao je Laketa na konferenciji za novinare o rezultatima rada policije u oktobru.

On je naglasio da su pripadnici Policijske uprave Trebinje u oktobru imali kontinuirane aktivnosti po svim pitanjima bezbjednosti na području istočne Hercegovine, što je rezultiralo zadovoljavajućim stanjem bezbjednosti u ovoj regiji.

Laketa ističe da je tome doprinijela i dobra saradnja sa stanovnicima Hercegovine sa kojima je policija u stalnom kontaktu, jer određene informacije građana doprinose brzom reagovanju i rasvjetljavanju krivičnih djela.

On je rekao da u oktobru nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, ali da je najveći problem to što sve veći broj vozača sjeda za volan pod dejstvom alkohola, pa će naredne aktivnosti biti usmjerene na tu problematiku.

Načelnik Sektora krim-policije u Policijskoj upravi Trebinje Bojan Dabić rekao je da je na području ove uprave u oktobru evidentirano 35 krivičnih djela, za 10 više nego u istom mjesecu prošle godine.

„Na opšti kriminalitet se odnosi 30 krivičnih djela, na zloupotrebu droga jedno krivično djelo i na privredni kriminalitet četiri krivična djela“, naveo je Dabić.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Trebinje Petar Kozjak rekao je da je u oktobru javni red i mir narušen 27 puta, te počinjena 42 prekršaja iz ove oblasti.

„Na području Trebinja evidentirano je 15 prekršaja, u Nevesinju 12, Bileći sedam, Gacku šest, te po jedan na području Berkovića i LJubinja“, naveo je Kozjak.

On je dodao da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, te da se najviše prekršaja dogodilo na ulicama i trgovima poslije ponoći.

Na današnjoj konferenciji čelnici Policijske uprave Trebinje su napomenuli da od 15. novembra počinje zimska sezona i da sva vozila moraju imati zimsku opremu.

Srna