Predsjednik AMS Srbije Mirko Butulija biće sahranjen na Mosku

Predsjednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija biće sahranjen u srijedu, 27. februara, na groblju u trebinjskom selu Mosko.

Sahrana je u 15 časova, a sat ranije u gradskoj kapeli u Bileći biće služeno opijelo.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Srbije, komemoracija Mirku Butuliji zakazana je za sutra u 11 časova u Skupštini grada Beograda, nakon čega će sa Novog groblja u ulici Ruzveltova 50 u 13:30 posljednji put biti ispraćen za Trebinje, grad u kojem je proveo svoje djetinjstvo.

„Od 2014. godine, za pet godina koliko je bio predsednik Auto-moto saveza Srbije, svojim predanim radom i kontinuiranim zalaganjem  uspeo je ne samo da očuva tradiciju, već i da podigne ugled naše organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima i ostavi nam danas AMSS kao društveno najodgovorniju i poslovno najuspešniju organizaciju u Srbiji u oblasti automobilizma i saobraćaja“, saopšteno je iz AMSS.

Butulija je uživao veliko povjerenje i ugled u međunarodnim organizacijama – u 2017. godini je prvi u istoriji Balkana izabran za člana Upravnog odbora FIA Regije 1, a potom postaje i član Svjetskog savjeta za mobiliti i turizam FIA, jednog od dva najviša tijela ove organizacije.

Godine 2018. imenovan je i za člana Upravnog odbora FIA Međunarodne automobilske federacije Centralno-evropske zone, u kojoj se zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji.

„Pasionirani ljubitelj dvotočkaša, uživao je ugled i u FIM – Međunarodnoj motociklističkoj federaciji, kao predsednik Moto saveza Srbije, a svoju strast delio je i sa pripadnicima moto kluba Stara Hercegovina, koji je osnovao u Srbiji“, navodi se u saopštenju AMSS.

Butulija je bio i član Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje”, u 2014. godini biva izabran za predsjednika Rukometnog kluba “Crvena zvezda” koji nakon devetogodišnje pauze uzima trofej i osvaja Kup Srbije, te preuzima funkciju potpredsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

„Poreklom Hercegovac, Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja, kroz Udruženje Trebinjaca ‘Jovan Dučić’ Beograd, u kom je obavljao funkciju potpredsednika“, kažu u Auto-moto savezu Srbije.

Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece.

Četrdesettrogodišnji Mirko Butiluja tragično je nastradao u pucnjavi 22. februara u prostorijama Auto-moto saveza Srbije.