Novi biser kongresnog turizma u Trebinju – uskoro otvaranje “Bijelog Grada” /FOTO/

Novi biser kongresnog turizma, tako bi se mogao nazvati “Bijeli Grad”,  kompleks izgrađen u trebinjskom Gradu Sunca  koji vrata za posjetioce otvara već ove sezone. “Radi se o apartmanskom naselju, koje se prostire na gotovo pet hektara i ima sve potrebne sadžaje za organizaciju kongresnih manifestacija, poslovnih susreta, kulturnih i sportskih događaja”, kažu u agenciji BAM Consulting.

U pitanju je jedinstven koncept “grada u gradu”  čiji je idejni tvorac najveći  hercegovački investitor i privrednik,  Rodoljub Drašković.  Kompleks će raspolagati  sa 155 apartmana i nekoliko restorana sa različitom gastro ponudom, kongresnim centrum od 650 mjesta, vještačkim jezerom, etno selom i kampingom.

“Izgradnja prvog  bloka kojeg čini 60 luksuzno opremljenih apartmana sa terasama je završena. Namještanje je u toku, a na raspolaganju će korisnicima biti početkom juna”, kažu naši sagovornici iz Grada sunca.

Arhitektura i sadržaji “Bijelog Grada” imaće obrise svih kultura koje su gravitirale na ovim prostorima.

Prostor će odisati svežinom, mirom i prostranošću jer će biti oplemenjen vještačkim jezerom i obiljem vegetacije svojstvene mediteranskom podneblju.

Izgradnjom ovog projekta Grad sunca koji već raspolaže sa Akva parkom, Sportsko – rekreativnim centrom ”Olimp”, luksuznim hotelom “Panorama” , spa centrom Galija i Dino parkom biće jedinstven turistički kompleks u cijelom regionu čija će ponuda moći da zadovolji i najzahtijevnije turiste i kolektive.

Na izgradnji “Bijelog grada” angažovana je sva domaća građevinska operativa, a predsjednik  Koncerna Swisslion  Rodoljub Drašković opredjeljen je da i dalje ulaže u Hercegovinu  i uskoro će najaviti nove projekte koji će ovoj regiji nastaviti da obezbjeđuju  ekonomski napredak i prospreitet.

Prvi kongresi već u maju

“Bijeli grad” posjeduje i veliki kongresni centar, a već od maja su dogovoreni susreti plumologa regiona, radničke igre zaposlenih u vodovodima Republike Srpske, kao i okupljanje Sindikata Uprave.

Zakazane manifestacije okupće više od 1.200 posjetilaca iz regiona, kojima će na raspolaganju biti i svi sadržaji Grada Sunca.

Rejting.info