Nešić: Predložiću migranta za ministra

„Obzirom da već dva mjeseca niko nije u stanju da objasni, šta je problem da se potvrdi imenovanje Mlađana Božovića, budući da ispunjava sve kriterijume i da je dobio pozitivno mišljenje nadležnih institucija, imam prijedlog kako da izadjemo iz ove situacije“.

Da ministra za ljudska i manjinska prava izaberemo nagradnom igrom, a da pravo učešća imaju samo migranti! Oni sigurno nisu članovi ni simpatizeri ni jedne stranke, sigurno ne pripadaju ni jednom konstitutivnom narodu i imaju međunarodno iskustvo! Jedini problem može biti, da li će uspjeti da se postigne dogovor, ko će izvući srećnog dobitnika!

Ovo zaista sve postaje komično i nikakav ozbiljan komentar nije moguće dati na sve ovo što se događa oko imenovanja gospodina Božovića!“, rekao je Nenad Nešić, vršilac dužnosti predsjednika DNS-a, za ATV.

Podsjećamo, Božović je prošao potrebne procedure i provjere koje su predviđene zakonom za njegov izbor za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Takođe, imenovanje Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice već je jednom bilo predloženo za dnevni red sjednice Predstavničkog doma, međutim, ta tačka je povučena, a tada je Tegeltija rekao da je to urađeno jer su „zatražene dodatne konsultacije“ te zbog toga što trenutno nema dovoljan broj glasova da bude izglasan na mjesto ministra.

ATV