Miljan Aleksić podnosi ostavku

Načelnik Bileće podnosi ostavku. Miljan Aleksić za ATV kaže da je poslije sedam godina odlučio da se povuče sa funkcije, a presudili su razlozi lične prirode.

„Ja sam čovjek za penzije više, vidim da mi to i šteti zdravlju jer je ovo vrlo naporan i složen posao. Evo hvala Bogu, mislim da će do nove godine neke stvari leći na čistinu da se dosta i uradilo koliko ja vidim, moglo se i više uvijek se može više, ali dosta se radi. Ovo da privedemo kraju što smo počeli, mislim da mogu čista obraza da se povučem“, istakao je Miljan Aleksić, načelnik Bileće.

Aleksić kaže da će još neko vrijeme voditi opštinu, a ostavku će podnijeti kada uđe u zadnju godinu mandata, kako Bilećani ne bi morali na prijevremene izbore. Kakvu god odluku da donese mi ćemo ga podržati, poručuju Aleksićeve kolege iz bilećkog SNSD-a.

„Učinio je velike stvari za Bileću, veliki je humanista, pomgao je mnogima ljudima ali i institucijama, uložio je veliki dio sebe i svoga kapitala. Ja sam čuo za tu informaciju da bi on mogao da podnese ostavku na mjesto načelnika opštine Bileća i ja ću zaista uvažiti svaku njegovu odluku“, istakao je Radovan Vuković, predsjednik OO SNSD Bileća.

Vijest da Miljan Aleksić napušta načelničku fotelju brzo se proširila Bilećom. Građani kažu da nisu puno iznenađeni. Mišljenja su podijeljena.

„Ne znam ni da li bi njegova ostavka išta i poboljšala to je opet pitanje“.

„Što prije toliko bolje“.

„Pa vjeruj niti bolje niti gore. Ne nada se čovjek nečemu“, istakli su građani.

Miljan Aleksić za načelnika Bileće prvi put je izabran 2012. godine, a povjerenje građana je dobio i na posljenjim lokalnim izborima. I sam priznaje da su mu najviše muke zadala zasjedanja bilećke skupštine na kojima se, skoro svaki put, svađalo, psovalo, galamilo, ali i prijetlo, a nerijetko su situacije bile i na ivici fizičkog obračuna.

ATV