Laketa:Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje je zadovoljavajuće – ocijenio je Žarko Laketa, načelnik ove uprave na današnjoj redovnoj mjesečnoj konferenciji.

„To govore i statistički podaci, da je stanje javnog reda i mira bilo na zadovoljavajućem nivou, stanje bezbjednosti saobraćaja je konstantno u poboljšanju. Kada je u pitanju stanje kriminaliteta, takođe možemo da kažemo da smo zadovoljni“, kazao je Laketa i posebno istakao da je smanjen broj migranata kada je u pitanju zona odgovornosti ove Policijske uprave, da u proteklom mjesecu nije bilo zabilježenih incidenata između navijača Zvezde i Partizana, a da su pripadnici specijalne Antiterostičke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RS koji su ovih dana boravili na području istočne Hercegovine obavljali redovne aktivnosti, zajedno sa pripadnicima PU Trebinje.

O samoj statistici po pitanju javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja govorio je Miodrag Janković, inspektor Sektora Policije.

„U septembru je evidentirano 40 saobraćajnih nezgoda, što je više za četiri u odnosu na uporedni period. Ukupan broj lica koja su smrtno stradala i povrijeđena u nezgodama je manji za oko 41,2 odsto. Zbog počinjenih krivičnih djela u saobraćaju podnesena su tri izvještaja protov tri lica za počinjena tri krivična djela. Evidentiran je 921 prekršaj za koja je prijavljeno 869 lica. Iz saobraćaja je isključeno 69 vozača“, kazao je Janković.

Bojan Dabić, načelnik Sektora Kriminalističke policije, prisutne je upoznao sa statistikom iz oblasti kriminaliteta.

„PU Trebinje je u proteklom mjesecu evidentirala 26 krivičnih djela , manje za 10, 3 odsto u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja krivičnih djela na Opšti kriminalitet se odnosi 20, zloupotrebu opojnih droga dva, na Privredni kriminalitet jedno i na bezbjednost saobraćaja tri“, kazao je Dabić.

Radio Trebinje