22 C
Trebinje
Ponedjeljak, 13 Jula, 2020
Naslovnica Vijesti Knjižni fond Narodne biblioteke bogatiji za 60 naslova

Knjižni fond Narodne biblioteke bogatiji za 60 naslova

Oko 60 aktuelnih naslova iz pera najpopularnijih domaćih i stranih autora stiglo je na police Narodne biblioteke Trebinje.

Nove knjige1.jpg

“U ovoj nabavci opredijelili smo se za naslove značajnih književnih stvaralaca, kao i za sva ostala popularna djela koji zadovoljavaju kriterijume šire čitalačke publike“, kažu u Narpdnoj biblioteci.

Knjižni fond obogaćen je naslovima iz oblasti beletristike, dečije književnosti, popularne psihologije…

“Prilikom nabavke novih naslova fokusirali smo se u najvećoj mjeri na aktuelne autore i njihova najnovija izdanja. Čitaocima tako preporučujemo knjige Nesbea, Smita, Handkea i stare klasike Viktora Igoa. Domaći ljubitelji pisane riječi moći će da dođu i do najčitanijih knjiga iz ove i prošle godine“, navode iz ove ustanove.

Tu su i književna ostvarenja drugih domaćih autora, među kojima su i Luka Mičeta „Zaveštanje Svetog Save“, Miroslav Antić „Pepeo dogorjelih krila“, kao i roman poznate hrvatske književnice Vedrane Rudan „Ples oko Sunca“

Poštujući ukus šire čitalačke publike, u Biblioteci su kupili i djela iz beletristike. Lusinda Rajli, Sandra Braun i Nora Robers trenutno su među najčitanijim autorima u lokalnoj Biblioteci, a na vrhu čitanosti je i nekolicina domaćih spisateljica – Jelena Bačić Alimpić, Mirjana Bobić Mojsilović, kao i Vesna Dedić.

Nove knjige2.jpg

Narodna biblioteka Trebinje, inače, uprkos krizi i teškim ekonomskim prilikama u kulturi odnosno izdavaštvu, uspijeva da knjižni fond godišnje upotpuni i obogati sa oko 1.000 primjeraka i to zahvaljujući poklonima resornog ministarstva, gradske uprave Grada Trebinja, donatora i iz skromnih sopstvenih prihoda.

Člansku kartu Narodne biblioteke Trebinje ima oko 2.000 Trebinjaca koji tokom godine pročitaju preko 20.000 naslova. Narodna biblioteka Trebinje knjigu populariše i kroz brojne promocije i prigodne programe, kao i povoljnim cijenama članarine.

Rejting.info