Drvar: Titova pećina od danas otvorena za posjetioce

Titova pećina u Drvaru od danas je ponovo otvorena za strane i domaće turiste nakon što je završena prva faza njene rekonstrukcije.

“Postavljene su zaštitne mreže i željezna konstrukcija iznad baraka u pećini da bi se osigurala lokacija od potencijalnih odrona. Izvršena je i rekonstrukcija krovova, pa je Titova pećina od danas otvorena za turiste”, potvrdila je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Ona je navela da su sredstva za završetak ove faze uređenja 2019. godine osigurana zahvaljujući Ministarstvu ekologije i turizma i Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH u iznosu od 54.000 KM.

“U narednom periodu biće potrebno opremiti unutrašnjost baraka, izvršiti elektrifikaciju, postaviti rasvjetna tijela i konstantno raditi na unapređenju ovog turističkog potencijala naše opštine”, kaže Runićeva.

Runićeva je napomenula da opština Drvar raspolaže brojnim turističkim potencijalima.

“U narednom periodu radićemo na razvijanju i unapređenju turističkih ponencijala opštine Drvar kao što su planina Klekovača, izvor rijeke Baštašice, paraglajding poletište kao i srednjovjekovni Visuć-grad”, dodala je Runićeva.

Suzana Jović, direktor Javne ustanove Centar za kulturu i sport iz Drvara u sklopu kojeg se nalazi i Spomen-kompleks “25. maj”, rekla je da je Titova pećina sinonim za Drvar.

“Od danas spremno dočekujemo turiste kako iz zemlje tako i iz regiona. Svi su dobrodošli u Drvar – grad antifašizma i heroja”, rekla je Jovićeva za Srnu.

Titova pećina bila je zatvorena od prošle godine kada je odron usljed kiša uništio barake na ulazu u pećinu.

/SRNA/