Bileća bez prostora za karantin

Sve hercegovačke opštine i grad Trebinje obezbijedili su mjesto za karantin onima koji dolaze iz drugih zemalja, dok opština Bileća ima problem sa smještajnim kapacitetima, pa su se zato za pomoć obratili Oružanim snagama BiH, ali odgovor još nije stigao.


Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je Srni da aktuelni karantin koji se nalazi u prostorijama nekadašnje „Bilećanke“ ima svega petnaestak ležajeva, a samo juče u karantin je smješteno osam lica.

„Ima više od 10 dana od kako smo uputili redovnim putem zahtjev da nam se za ovu namjenu izda ambulanta u kasarni `Bilećki borci`. Taj objekat je i izdvojen u samoj kasarni i ima odlične uslove za karantin, međutim još nemamo odgovora od Oružanih snaga BiH. Očekujemo svaki dan da stigne odgovor“, kaže Vujović.

Doktor porodične medicine u Gacku Srđan Kravić rekao je Srni da je i ova opština obezbijedila karantin.

„U Parohijskom domu, odnosno pored kapele, opština je obezbijedila odgovarajući smještaj sa osam kreveta, obezbijeđena je voda i hrana. Nemamo nijedno lice u tom karantinu“, naveo je Kravić.

Opština Nevesinje u karantin je preuredila prostorije Osnovne škole u selu Odžak, a prvi stanovnici su već stigli.

U LJubinju je karantin napravljen u Sportskoj dvorani, a u Berkovićim u objektu Lovačkog doma.

Trebinjski karantin je u Domu učenika, nadležni kažu da raspolaže sa oko 200 ležajeva. Tokom prethodna 24 časa još četiri osobe su smještene u trebinjski karantin.

Srna