/VIDEO/ Zastrašujući snimak: Pogledajte požar u avionu koji je prinudno sletio u Moskvu!

Izvor: B92
Thumbnail
Na internetu se pojavio zastrašujući snimak koji je snimljen unutar aviona u plamenu, koji je prinudno sletio na aerodrom u Moskvi.

 Poginula je 41 osoba, uključujući dvoje djece, saopštili su ruski istražioci.

Na televizijskim snimcima prikazano je kako avion “suhoj superdžet 100” odskače duž piste na aerodromu Šeremetjevo prije nego što je zadnji kraj odjednom zahvatio plamen.

Mnogi putnici potom su pobjegli koristeći bočne tobogane koji se naduvavaju u vanrednim situacijama.

Avion sa 73 putnika i pet članova posade letio je iz Moskve prema sjevernom gradu Murmansku, saopštili su zvaničnici ruske službe za civilni avionski saobraćaj.

Svetlana Petrenko, portparol ruske Istražne komisije, saopštila je da je preživjelo samo 37 od 78 ljudi u letjelici, što znači da je 41 osoba izgubila život.

Za sada nije zvanično objavljeno šta je uzrok tragedije.

Istražna komisija saopštila je da je pokrenula istragu i da provjerava da li su piloti prekršili pravila o bezbjednosti.

Pojedini putnici kažu da je događaj posljedica loših vremenskih prilika i munje.

Predsjednik Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev uputili su saučešće i naredili pokretanje istrage o uzroku tragedije.

Agencija Interfaks prenijela je, pozivajući se na neimenovani “obaviješteni izvor”, da je evakuacija aviona kasnila jer su neki putnici insistirali da prvo uzmu svoj ručni prtljag.

Ruske agencije prenijele su da su povrijeđeni putnici zbrinuti u bolnicama.

Pogledajte video koji kruži društvenim mrežama!

Izvor: B92