26 C
Trebinje
Četvrtak, 9 Jula, 2020
Naslovnica Trebinje Vujadin Matović 100. član Udruženja “Bebe” – Velika radost za roditelje, udruženje...

Vujadin Matović 100. član Udruženja “Bebe” – Velika radost za roditelje, udruženje i cijelu Srpsku

Udruženje “Bebe” dobilo je svog 100. člana, dječaka Vujadina – sina Dejane i Đorđa Matovića.
Danas su ovu srećnu porodicu posjetili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik  udruženja Snežana Misita.

udruzenje bebe 100 clan.jpg

Matovićeva je istakla da je Vujadin na porođaju bio težak 3,6 kilograma i dug 54 centimetra, te naglasila da se  beba i ona osjećaju dobro.

“Veoma smo srećni. Nakon pet godina dobili smo nađeg anđela.Posebno se zahvaljujemo doktorima nevesinjske bolnice – Kokotoviću, Tamindžiji i Miniću, te  medicinskim sestrama ove ustanove”, rekla je Matovićeva.

Ona je istakla da porodica Matović najveću zahvalnost duguje  Snežani Misiti i Udruženju koji su bili, kako je rekla, njihov  vjetar u leđa i svakodnevna podrška.

Ona je zahvalila  gradonačelniku i Udruženju “Bebe” na podršci.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitao je Matovićima prinovu, ističući da će grad Trebinje sa po 100 maraka podržati sve do sada rođene bebe-članove Udruženja, bez obzira na to da li žive u Trebinju ili ne.

“Ovim činom želimo da pošaljemo poruku da je za nas važna svaka beba i da ćemo i u narednom periodu podržavati rad udruženja”, naveo je Ćurić.

On je istakao da grad Trebinje stimuliše vantjelesnu oplodnju i da su do sada podržali svih 22 para koja su podnijela zahtjev prema Gradskoj upravi.

Predsjednik Udruženja “Bebe” Snežana Misita rekla je da čestitke, veliku podršku i ljubav šalju cijeloj porodici Matović, posebno hrabroj mami Dejani.

“Našem udruženju je svaka beba podjednako važna, bez obzira na to koja je po redu rođena. Broj od 100. beba u našem udruženju povod je da skrenemo pažnju na ovaj veliki uspjeh, koji je važan ne samo za Udruženje, već za cijelu Hercegovinu i Srpsku”, navela je Misita.

Rođenje 100. bebe, dodala je Misita, rezultat je na koji su izuzetno ponosni, a koji im je i dodatna motivacija da budu još bolji i da rade još više, kao i da sa sadašnjim i budućim roditeljima grade veliku i veselu porodicu.

Ona je pozvala sve parove koji ne mogu da se ostvare kao roditelji, a nisu u udruženju, da im se pridruže.

I dok se danas proslavlja 100. beba, iz Nevesinaj su stigle vijesti da je jedan par, dobio blizance, pa ovo udruženje sada ima 102 člana.

Udruženje “Bebe” je osnovano 2010. godine i imaju 190 porodica-članova na podrečju istočne Hercegovine.

Rejting.info