U Trebinju otvorena ‘Hercegovačka radionica’

U Trebinju je danas svečano otvoren prodajni objekat  „Hercegovačka radionica“ sa brojnim proizvodima ručno rađene prirodne kozmetike, kao i ljekovitim preparatima.

Vlasnik Aleksandra Delić je istakla da je za pokretanje ovog posla bilo potrebno mnogo truda, rada i  svakodnevnog odricanja.

„Više od 40 proizvoda na bazi smilja, lavande, divljeg nara, ruzmarina, ruže, pelina, kantariona, nevena, potom pčelinjeg voska, propolisa,ružine vodice, kestena, gloga, maslinovog i kokosovog ulja, ali i kozijeg mlijeka, mljevene zobi, kafe, piva  iz „Hercegovačke radionice“ su u ponudi „Hercegovačke kuće“ i u Trebinju i Banjaluci, koje posluju u okviru Agrarnog fonda Grada  Trebinja.“, kazala je ona.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naglasio je da je ovo jedan pozitivan primjer pokretanja biznisa koji je podržala gradska uprava.

„Oni danas kreću sa prvom radnjom, a u narednom periodu nadam se da će ih biti još više. Grad Trebinje je protekle sedmice raspisao javni poziv za samozapošljavanje, a ove godine povećali smo iznos sredstava za pokretanje biznisa. U protekle dvije ipo godine smo kroz razne programe zaposlili oko 600 osoba. Svi oni koji imaju ideju imaće podršku grada Trebinja“, rekao je gradonačelnik Ćurić.

Direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina pozdravio je ideju koju je realizovala porodica Delić, prvenstveno svojim radom, a onda i uz podršku drugih koji su prepoznali i podržali ovakvu ideju.

“Drago mi je da od prvog dana otvaranja Hercegovačke kuće u Trebinju u Banjaluci, sarađujemo sa Hercegovačkom radionicom i porodicom Delić, čiji se proizvodi nalaze u ponudi naših objekata. Nadamo se da će nastaviti da šire mrežu svojih objekata i u drugim gradovima, jer su njihovi proizvodi veoma kvalitetni i traženi. Ovo treba da bude podstrek svim  drugim ljudima koji imaju ideju da naprave hrabar korak i krenu u proizvodnju i  prodaju, te da kroz biznis ostvare svoj san.”, rekao je Dutina.

Rad i dostignuća „Hercegovačke radionice“ prepoznali su i na svoj način pomogli: Grad Trebinje, Agrarni fond Grada Trebinja, Elektroprivreda RS i Hidroelektrane na Trebišnjici.

„Hercegovačka radionica“ počela je sa proizvodnjom prirodne kozmetike,  uz upotrebu hladno cijeđenih biljnih ulja i hercegovačkog bilja 2013. godine.RT/Herceg tv