9.9 C
Trebinje
Petak, 28 Februara, 2020
Naslovnica Trebinje TREBINJSKA BIBLIOTEKA UVAŽAVA SVOJE KORISNIKE – Upriličeno druženje sa najaktivnijim članovima /FOTO/

TREBINJSKA BIBLIOTEKA UVAŽAVA SVOJE KORISNIKE – Upriličeno druženje sa najaktivnijim članovima /FOTO/

Trebinjska Narodna biblioteka je i ove godine organizovala druženje sa sugrađanima koji su tokom protekle godine bili najaktivniji čitaoci.
Biblioteka prijem.jpg

Bibliotekar Slavica Mrkonja je  istakla  da je ovo druženje dobrodošlo jer se ljudi upoznaju i razmjenjuju iskustva u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, napominjući da je jedan broj njih odustan iz Trebinja zbog čega nisu mogli da prisustvuju.

“Ovo je prilika da čujemo želje naših sugrađana, koje naslove bi voljeli da čitaju, koje aktivnosti dodatne da uvedemo. Mi se trudimo da ispunimo njihove želje i nadamo se da u tome i uspijevamo”, istakla je Mrkonja.
Ona je dodala da je prethodne godine nabavljen veliki broj novih, aktuelnih naslova, te najavila da će već sljedeće sedmice stići nove knjige.
Jedan od najvjernijih čitalaca Narodne biblioteke Trebinje Izolda Kapor istakla je da joj je veoma drago što je pozvana na ovo druženje i da je ovo potvrda da Narodna biblioteka uvažava svoje članove.

“Uvijek mi je prijatno doći u biblioteku, jer vas dočekaju ljubazni i nasmijani bibliotekari.  Ljubav prema čitanju se stvara vjerovatno iz kolijevke i volim svu literaturu. Trenutno čitam kriminalističke romane, a najviše mi se sviđaju ruski pisci. Ovakvo druženje je korisno za sve nas i iskorak je za biblioteku, ali i čitaoce. Mislim da je to i osvježenje za biblioteku da okupi svoje čitaoce“, rekla je Kaporova.

Željko Parežanin je dugogodišnji član biblioteke i voli da čita i domaće i strane autore.

“Jednostavno, volim čitati i u meni je to usađeno od malih nogu. Radim na releju i gore smo po sedam dana i izolovani smo, tako da imam vremena da čitam“, kazao je Parežanin.

U biblioteci ističu da je prošle godine značajno povećan broj i korisnika i posjeta.

Narodna biblioteka ima preko 70.000 naslova.

Ž.K.