Radovi na zatvorenom bazenu u Trebinju teku planski – KROVNA KONSTRUKCIJA OJAČANA

Do 25. februara, ukoliko vremenske prilike dozvole, biće montirani svi nosači nove  konstrukcije krova zatvorenog bazena koji se gradi na Banjama, te postavljeni na čelične oslonce ugrađene u betonsku konstrukciju, saznaje Rejting.info.

Šef nadzornog tima Hidrolektrana na Trebišnjici Slobodan Ratković  ističe  da je urađeno i novo konstruktivno rješenje, a nova krovna konstrukcija biće znatno ojačana u odnosu na prethodnu.

„Urađen je novi proračun i to sa vanstandardnim opterećenjem, pogotovu opterećenjem od vjetra“, napominje Ratković.

Nakon montaže konstrukcije istovremeno bi trebalo da teku radovi na postavljanju krovnog pokrivača i zatvaranju staklenog dijela fasade.

„Nakon toga slijede instalaterski i završni zanatski radovi. Bilo je opravdanih kašnjenja od strane izvođača, a po novoutvrđenoj dinamici radova, rok za završetak objekta je prolongiran za kraj avgusta ili početak septembra 2020. godine“, ističe Ratković.

Кupovinu nove željezne konstrukcije finansirao je izvođač radova “Integral inženjering”, jer je prethodna oštećena tokom olujnog vjetra u februaru prošle godine, kada je uništen cjelokupan krov.

Rejting.info