Radovi na gradskoj tržnici biće završeni u planiranom roku

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji gradske tržnice u centru grada, na Trgu slobode, idu planiranom dinamikom, u toku su pripreme za betoniranje gornje ploče koje će početi za nekoliko dana.

Gradska trznica.jpg (266 KB)

Radovi na gradskoj tržnici počeli su u junu i trebalo bi da budu završeni u roku od osam mjeseci.

Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja kaže da se svi poslovi završavaju po planu, te da nema nepredviđenih radova.

„Ovo je vremenski period kada je moguće raditi cio dan. Glavni dio radova biće završen po planu. Pohvalio bih nadzorni organ i izvođača da maksimalno poštuju pravila za izvođenje ovakvih radova u strogom centru grada. Nismo imali ni saobraćajne gužve, niti zaprljanja od građevinskog materijala.Ovo je do sada jedno od boljih gradilišta koje smo imali i drago nam je jer se radi o gradilištu u centru grada, gdje je moglo biti dosta problema, kako u odvijanju saobraćaja tako i u funkcionisanju života oko gradilišta, ali je sve u najboljem redu“, kaže Rikalo.

Ovaj objekat koji je od velikog značaja za grad biće, dodaje Rikalo, u potpunosti spreman za narednu turističku sezonu.

„ Osim tržnice, koja će biti u prizemlju, prema projektu na drugom spratu biće gradska kafana. Кada bude pri kraju realizacija projekta biće raspisan javni poziv za investitore koji bi zakupili ovaj prostor. To će biti prava gradska kafana, nikakav klub ili nešto slično“, dodaje Rikalo.

Gradska trznica1.jpeg (165 KB)

Predstoji i zajednički rad sa Odjeljenjem sa stambeno – komunalne poslove Grada Trebinja i Кomunalnim preduzećem, koje gazduje gradskom pijacom.

„ Planiramo da u toku realizacije projekta izgradnje gradske tržnice uradimo rekonstrukciju cijele pijace. Meso, mlijeko i mliječni proizvodi će se prodavati u donjem spratu tržnice, tako da će napolju biti dosta mjesta za ostale proizvode. Pokušaćemo da izvršimo neku rekompoziciju pijačnih mjesta da bi napravili više prostora ili da tokom ljeta, recimo, imamo neke sadržaje koji bi bili komplementarni zelenoj pijaci i trebinjskoj turističkoj ponudi, koja je iz godine sve bolja“, navodi Marko Rikalo.

Cjelokupan projekat, čija je ugovorena vrijednost oko 600.000 maraka, finansira se iz gradskog budžeta.

RT