Održan “Eko – maraton” i akcija uređenja Trebinja

 Svjetski dan zaštite životne sredine obilježen je danas u Trebinju “Eko-maratonom”, u kojem je učestvovalo oko 200 osnovaca, a osnovni cilj ove manifestacije je skretanje pažnje javnosti na značaj očuvanja čovjekove okoline.


Marija Ninković iz trebinjske Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”, koja je glavni nosilac aktivnosti, izrazila je zadovoljstvo zbog velikog broja prijavljenih učesnika i istakla da su sve današnje aktivnosti usmjerene na skretanje pažnje djeci na zdrav način života i očuvanje životne sredine.

“Dijelićemo sadnice cvijeća kako bismo svi doprinijeli ljepšem izgledu grada. Organizujemo akciju uređenja grada u kojoj je 100 ljudi na terenu”, navela je Ninkovićeva.

Pobjednik današnjeg maratona je učenik sedmog razreda trebinjske Osnovne škole “Vuk Karadžić” Anastasija Žulović, koja kaže da se njeni školski drugari trude da njihova škola bude čista i uredna i tako doprinose ljepšem izgledu okoline.

Drugo mjesto osvojila je Trebinjka Sara Tomić, koja se 10 godina bavi atletikom i smatra da svaki čovjek može uraditi nešto da uljepša sredinu u kojoj živi.

U okviru obilježavanja ovog dana biće podijeljene sadnice cvijeća i posađeni oleandri na južnoj obilaznici u gradu.

U akciji uređenja gradskih javnih i zelenih površina učestvuju gradske službe, a učešće su najavili trebinjsko Komunalno preduzeće, gradsko Sportsko-ribolovno društvo, Javna ustanova “Ekologija i bezbjednost”, lokalni vatrogasci i Civilna zaštita, kao i preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici”.

Srna