Nema opuštanja ukoliko želimo da ostanemo jedina regija u BiH bez zaraženih virusom korona

 

Istoča Hercegovina je jedina regija u BiH u kojoj nema zaraženih virusom korona, a tako može da ostane samo ukoliko budemo maksimalno  disciplinovani i pridržavali  se uvedenih mjera, rečeno je danas na sjednici predstavnika Grada Trebinja sa direktorima svih ustanova i preduzeća iz ove lokalne zakednice.

Istaknuto je da je Trebinje među prvima uveo niz pozitivnih mjera i da nema “popuštanja” ni u narednom periodu, a ukoliko bude potrebno neodgovorni pojedinci će se najoštrije kažnjavati , a sve s ciljem da se zaštiti stanovništvo.

U Trebinju već sutra 51 osoba izlazi iz samoizolacije

Ukoliko se steknu uslovi  Gradska pijaca bi mogla da počne sa radom u ponedjeljak, ali u predviđenim terminima i uz  pooštrene mjere.

Izvršni direktor Saveza opština i Grada istočne Hercegovine Luka Petrović je istakao da  nije dovoljno da se jedna lokalna zajednica pridržava mjera i naredbi već da to moraju maksimalno poštovati svi,  napominjući da se redovno održavaju sastanci sa predstavnicima susjednih hercegovačkih opština, a da će ubuduće biti uključeni  Višegrad i Foča.

On je istakao da će se u narednom period svakom domaćinstvu u Hercegovini  dijeliti rukavice i maske zajedno sa uputstvima o ponašanju tokom trajanja ovekve situacije, o čemu će već od sutra  preko lokalnih medija da govore i direktori zdravstvenih ustanova.

Gradonačelnik Trebinja i komandant Štaba za vanredne situacije Mirko Ćurić se zahvalio svima koji su se stavili na raspolaganje da pomognu  te dodao da neće i da ne smije biti opuštanja već samo rigoroznijih mjera.

Da bi još više zaštitili i olakšali starijim licima te da bi se izbjegle gužve, Ćurić je istakao da se razmišlja da poštari i bankari nose penzije na adrese lica.

Ćurić je napomenuo da je već danas desetak žena u “Novoteksu” počelo da šije maske, a da će   Narodna biblioteka Trebinje, Centar za informisanje i Dom mladih sutra dobiti mašine za šivenje.

“Ove ustanove su se dobrovoljno prijavile tako da će njihovi radnici u narednom period šiti maske za potrebe stanovništva Trebinja”, rekao je Ćurić.

Rejting.info