Narodna biblioteka Trebinje organizuje književno veče sa Mirjanom Bobić – Mojsilović

U Organizaciji Narodne biblioteke  Trebinje  25. Juna /utorak/  u 20 časova održaće se književno veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović.

Književno veče biće održano u „Bašti 74“  /pored ulaza u biblioteku/.

U muzičkom programu učestvuje Božidar Bobo Vučur.

Ulaz  slobodan.

Mirjana Bobić Mojsilović je rođena 29. juna 1959. godine u Beogradu. Nakon Prve beogradske gimnazije upisala je Fakultet političkih nauka u Beogradu, smjer novinarstvo, gdje je diplomirala. Novinarstvom se bavi od 1979. godine kad je postala saradnik „Omladinskih novina“ i „Duge“.

Bila je urednik u časopisu „Intervju“, a zatim urednik-autor u „Dugi“. Pisala je za NIN, Mladinu, Danas, Oslobođenje, Nedelju, Politiku, TV reviju, Stav, Demokratiju i mnoge druge. Radila je više emisija na televiziji kao što su „Ovo vas još nisam pitala“ (TV B92), „Pogodi ko dolazi na večeru“ koju se emitovala na Televiziji Enter.

Mirjana je kolumnistkinja u Večernjim novostima. Njana kolumna nosi naziv „Srce pod pritiskom“

Objavila je romane Dnevnik srpske domaćice (2000), Happy End (2002), Majke mi, bajka (2003), Ono sve što znaš o meni (2005), Tvoj sam (2006), Srce moje (2007), Azbuka mog života (2008), Glad (2009), Gospodin pogrešni (2010), Traži me (2012), Tvoj anđeo čuvar (2016), kratke priče Baba, nemoj ništa da me pitaš (1997) i zbirku poezije Obećao si mi (2016).

Autorka je šest pozorišnih komada Suze su O. К., Verica među šljivama, Pozovi M radi užitka, Poslednja šansa, Pogodi ko dolazi na večeru, Svlačenje, koji su izvođeni u Narodnom pozorištu, Ateljeu 212, Кult Teatru, Zvezdara Teatru, Akademiji 28 i na sceni КC „Palilula“.

Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Bila je jedan od prvih autora – samostalnih izdavača u Beogradu.

Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Кulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Rejting.info