18 C
Trebinje
Ponedjeljak, 1 Juna, 2020
Naslovnica Trebinje Najbolji besjednik Balkana Teodora Šaraba na prijemu kod gradonačelnika Trebinja

Najbolji besjednik Balkana Teodora Šaraba na prijemu kod gradonačelnika Trebinja

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je prijem za sugrađanku Teodoru Šarabu koja je na nedavno održanom Festivalu besjedništva u Srmenskoj Mitrovici osvojila prvo mjesto u kategoriji improvizovanog govorništva “Ex tempore”.

teodora saraba.jpg

Prema Teodorinim riječima, Festival je bio izuzetno dobro organizovan, a konkurencija je bila snažna jer su učesnici bili studenti, uspješni besjednici koji su se i ranije takmičili, glumci, sveštena lica te ljudi koji se besjedništvom bave iz hobija i ljubavi prema ovoj vještini.

Teodora Šaraba je apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Banja Luka i nada se da će po završetku studija pronaći zaposlenje u struci.

Gradonačelnik Trebinja je ovom prilikom pozdravio uspjeh koji je Teodora ostvarila te istakao da Gradska uprava stoji na raspolaganju kao podrška za dalji napredak u besjedništvu.

Ćurić je izrazio i otvorenost da se razmotri mogućnost uvrštavanja besjedništva u spektar kulturno-društvenih događaja Grad Trebinja, u okviru manifestacija koje se održavaju, čime bi se one proširile, a besjednici iz Hercegovine, mladi ljudi, dobili novi prostor za predstavljanje oratorskih vještina.

Teodora Šaraba smatra da je besjedništvo, odnosno dobra i strukturna moć izražavanja, izlaganja i kumuniciranja, veoma važna za uspjeh u životu i poslu.

Kao najbolja u kategoriji “Ex tempore”, Teodora je dobila oratorski vijenac koji predstavlja i najveću nagradu u besjedništvu na balkanskim prostorima.

Šaraba se zahvalila gradonačelniku na današnjem prijemu, kao i na podršci koju joj je Gradska uprava ukazala.

Ona je bila stipendista Grada Trebinja tokom studija.

Grad Trebinje