19 C
Trebinje
Ponedjeljak, 28 Septembra, 2020
Naslovnica Trebinje Dan bibliotekara – Narodna biblioteka uručila 400 knjiga KPZ-u i nagradila prve...

Dan bibliotekara – Narodna biblioteka uručila 400 knjiga KPZ-u i nagradila prve posjetioce

Narodna biblioteka iz Trebinja poklonila je danas oko 400 knjiga Kazneno-popravnom zavodu u ovom gradu povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, rekla je Srni direktor ove ustanove Milosava Supić Vuković.

dan bibliotekara rs trebinje (2).jpg

Supićeva je istakla da je riječ o knjigama različitog književnog žandra, te da je ovo akcija koju su i ranije realizovali povodom Dana bibliotekara.

“Svake godine se potrudimo da obezbijedimo određene poklone povodom Dana bibliotekara. Tako ćemo da radimo i ubuduće da bismo što više Trebinjaca podstakli da uzimaju i čitaju knjige”, navela je Supićeva.

Istim povodom danas je sa kompletom knjiga nagrađen prvi posjetilac biblioteke, a prigodnim poklonima nagrađeni su osnovci koji su danas posjetili ovu ustanovu.

“Za dva učenika srednjih škola koji su nas danas prvi posjetili obezbijedili smo dvije besplatne godišnje članske karte”, navela je Supićeva.

Ona je pozvala sve zainteresovane građane da posjete Narodnu biblioteku i da se upoznaju o knjižnom Fondu kojim raspolaže i ostalim uslugama koje pruža ova ustanova.

dan bibliotekara rs trebinje (1).jpg

“I današnji pokloni su samo su jedan mali znak pažnje prema našim dragim korisnicima, vjerujući da će ih iz dana u dan biti sve više”, dodala je Supićeva.

U Narodnoj biblioteci je u posljednjih mjesec dana pokrenut cijeli niz novih aktivnosti na oduševljenje sve većeg broja korisnika usluga ove ustanove, ali i drugih Trebinjaca.

U proteklom periodu, između ostalog, organizovan je besplatan kurs informatike za učenike osnovnih škola iz ruralnog područja, te literarni konkurs povodom 100 godina od oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu.