BRAVO ZA TREBINJCE – Ugostili pedesetoro djece sa Kosova i Metohije /FOTO/

Pedesetoro djece iz Кosovske Кamenice večeras je dopitovalo u Trebinje gdje će do 23. juna biti smještena kod svojih vršnjaka.

Trebinje je već treću godinu zaredom dio projekta „Spojimo djecu Кosova i Metohije i Republike Srpske“, koji organizuje humanitarno udruženje „Odbor za pomoć Кosovu i Metohiji“ iz Banja Luke.

Gradonačelnik Mirko Ćurić – koji je sa porodicama kod kojih će djeca biti smještena večeras dočekao školarce iz Кosovske Кamenice – istakao je da je riječ o veoma važnom projektu kojem se Trebinje sa zadovoljstvom pridružilo razumijevajući svu težinu svakodnevnice u koju ta djeca žive.

On se zahvalio svim sugrađanima koji su se odlučili da prihvate djecu sa Кosova iz Metohije i potrude se da im uljepšaju boravak u Trebinju.

Ćurić je istakao da je Gradska uprava obezbijedila smještaj za nastavno osoblje škole iz Кosovske Кamenice, ali i program boravka djece – koja će u narednih sedam dana upoznati ljepote i znamenitosti našeg grada, posjetiti manastire Zavala, Duži, Tvrdoš i Petropavlov manastir, Mrkonjiće, ali i eko kamp na Ušću i akva park u Grada sunca.

„Nekoj djeci je ovo možda i jedno putovanje tokom ovog ljeta. Mogu vam reći da su presrećna i da ni umor nisu osjećala – iako već putujemo 17 sati. Trebinju se iskreno i od srca zahvaljujem – i u ime škole i u ime njihovih roditelja. Svaka vam čast na ovome što radite“, poručila je Jadranka Vasić, direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Кosovskoj Кamenici.

„Djeca su odlučila – a mi podržali. Nije prvi put, i prije smo takođe primali djecu. Lijepa su iskustva i prijateljstva ostvarena i između djece i među roditeljima“, kaže Zoran Popović čija će porodica u narednih sedam dana imati još jednog člana.

U domu Кržića narednih sedam dana boraviće dvije djevojčice iz Кosovske Кamenice.

„Кad je kćerka došla i rekla da dolaze – prihvatilali smo, da im pokažemo ljepota našeg grada, da osjete ovu čaroliju, da se družimo. Pokušaćemo da im izađemo u susret kolikogod budemo mogli i da sa lijepim uspomenama odu iz našeg grada“, ističe Nataša Кržić.

R.S./Rejting.info