PETROVIĆ: Dobrim projektima do nove slike grada

Dobra međusobna komunikacija, sinegrija sa koalicionim partnerima i vizija razvoja grada  u kome ne smijemo dozvoliti da imamo radna mjesta, a nemamo radnu snagu biće osnovni postulati na kojima će trebinjski SNSD insistirati u narednom periodu, rekao je večeras u Trebinju predsjednik Gradskog odbora ove stranke Luka Petrović.

Petrović je istakao da jedinstvo i dobra komunakcija stvaraju nove ideje, napominjući da je cilja da  se u naredno periodu  naprave dobri projekti koji će obezbijediti novu sliku grada i u infrastrukturnom i u arhitektonskom smislu.

 „U Trebinju je budućnost. Ovaj grad ima neviđene mogućnosti. Milionska ulaganja u infrastrukturu, razvoj građevinarstva, ali  i ulaganja u druge oblasti života biće nastavljeni i naredne godine“, rekao je Petrović nakon sastanka sa direktorima javnih ustanova i preduzeća, načelnicima gradskih odjeljenja,  odbornicima Skupštine grada Trebinja i predstavnicima koalicionih partnera.

Član Gradskog obora SNSD-a Mirko Ćurić koji je i gradonačelnik Grada Trebinja  je istakao da će sutra biti raspisan javni poziv za podršku licima koji su u prethodnom periodu pokrenuli samostalan posao, ispoštovali ugovor koji su potpisali, nabavili planiranu opremu, zaposlili sebe ili svoje članove porodice i uplaćivali poreze i doprinose.

“Ova lica će dobiti do tri hiljade KM dodatno od grada Trebinja. U narednom periodu ćemo opet procjenjivati, te, ako im bude još nešto neophodno, ako budu planirali širiti svoju djelatnost, da im i tu izađemo u susret”, rekao je Ćurić.

On je napomenuo da je godina na izmaku bila  više nego uspješna za grad Trebinje, podsjećajući da  su realizovani brojni projekti i investicije, kojih će naredne godine biti još više.

On je naveo da se mora uzeti u obzir da je grad Trebinje imao finansijske probleme jer Hidroelektrana “Plat” i dalje ne radi, ali su, bez obzira na to, u gradu pokrenuti brojni programi.

“U protekle tri godine pokrenuli smo više od 30 programa i nijedan nije zaustavljen niti će biti, a nastavljene su i velike investicije”, rekao je Ćurić.

Prisutnima su  se obratili i predstavnici koalicionih političkih partija.

Rejting.info