Sa veličanstvene tribine u Bileći poručeno:”Bileća je odavno izabrala Cvijanovićevu i Dodika, jer su dokazani prijatelji srpskog naroda”

 

Veličanstvena atmosfera na večerašnjoj centralnoj  tribini SNSD-a u Bileći pokazala je da ova politička partija uživa veliko povjerenje naroda ove opštine, te najavila ubjedljivu pobjedu 7. Oktobra.

Dugotrajnim aplauzima propraćena su  obraćanja kandidata SNSD za predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, za  srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te kandidata za Narodnu Skupštinu Republike Srpske Luke Petrovića i Radovana Vukovića, kao i načelnika opštine Miljana Aleksića.

Građani Bileće na ovaj način su poslali jasnu  poruku da cijene što su za njih proteklih godina  uradili Dodik, Cvijanovićeva i njihov sugrađanin Vuković koji je kao poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske kandidovao mnoge projekte  koji su i reralizovani na dobrobit ove Hercegovačke opštine.

Obražajući se građanima Bileće, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je  da su institucije Srpske više novca kroz projekte uložile u Hercegovinu nego što je naplaćeno poreza i što je bilo dobiti u javnim preduzećima na ovom području.

Dodik je na predizbornom skupu SNSD-a istakao da Hercegovina treba da bude dio Krajine, jer Krajina ne želi nijedan fening koji se stvori u Hercegovini, dok opozicija pokušava da to predstavi potpuno suprotno.

On je istakao da je ponosan na dobre odnose koje ima sa Srbijom i Rusijom i što je imao priliku da u Banjaluci ugosti ministra inostranih poslova te zemlje Sergeja Lavrova.

“Srpski narod je kroz istoriju naučio da ne može da bude slobodan ako nema državu, jer sve države u kojima smo mi prethodno bili – ispaštali smo i bili bismo pobijeni – od Jasenovca i Prebilovaca do Korita”, poručio je Dodik.

On je naveo da narod Srpske neće podržati one koji kažu da je u BiH jedini onaj koji ima viziju Bakir Izetbegović, kako je to svojevremeno rekao kandidat Saveza za pobjede za predsjednika Srpske Vukota Govedarica.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da su predstavnici aktuelne vlasti u Srpskoj uvijek slušali šta govori narod i da nisu, za razliku od opozicije, išli u strane ambasade da primaju instrukcije šta da treba da se radi.

 

Cvijanovićeva je istakla da je pred Republikom Srpskom period u kome će ona biti sve jača i snažnija, u kojoj je napravljena solidna finansijska konstrukcija koja je obezbijedila povećanje plata, penzija i socijalnih davanja, te veća izdvajanja za poljoprivredu i uvođenje novih socijalnih prava.

Mi smo ove godine u stanju da kao stabilna Republika investiramo više od 120 miliona KM širom Srpske. Bileća je sastavni dio jedne takve intervencije Vlade i na to sam posebno ponosna”, navela je Cvijanovićeva.

 

Cvijanovićeva je podsjetila na brojne projekte koje Vlada Republike Srpske realizovala u saradnji sa lokalnom vlašću u Bileći, navodeći da očekuje da i u budućnosti zajednički rade na dobrobit kako građana Bileće, tako i cijele Srpske.

Nosilac izborne liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac rekao je da mu je drago što Željka Cvijanović i Milorad Dodika i u Bileću mogu da dođu ponosni i čistog obraza.

“Tako dolaze jer nikada nisu izdali Republiku Srpsku i jer su uvijek bili sa svojim narodom. Potvrđujem i ovdje da je Srpska zavjet i da je ne damo nikome”, poručio je Košarac.

Nosilac izborne liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Luka Petrović rekao je da su Hercegovina i Bileća dio pobjedničke koalicije, koja će 7. oktobra ostvariti ubjedljivu pobjedu.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Radovan Vuković istakao je da je SNSD postao najjača stranka u ovoj opštini još 2004. godine od kada pobjeđuje na svakim izborima, što će, kako je rekao, biti i 7. oktobra.

“A pobjeda je neupitna jer je Milorad Dodika taj koji je spasio Republiku Srpsku i njenu policiju, istovremeno se, veoma vješto, odupirući od svega onoga što su pokušali da naprave pojedinci iz Sarajeva”, naveo je Vuković.

On je podsjetio na važne projekte urađene u Bileći, ističući da se u ovoj godini realizuje investicija vrijedna oko osam miliona KM u okviru koje se gradi vodovodna i kanalizaciona mreža.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić je istakao da ne sumnja da će njegovi sugrađani dati bezrezervnu podršku Cvijanovićevoj i Dodiku, ali i  listi za Narodnu Skupštinu i parlament BiH na kojoj se, kako je rekao, nalaze  ljude koji će raditi u interesu svih Bilećana.

„Vi ste predsjedniče i premijerko za Bileću uradili mnogo  i iz Bileće će otići jasna poruka –predsjednik Republike Srpske neće biti rodom iz Hercegovine, ali će biti dokazani prijatelj  Hercegovine i Bileće, a to je gospođa Cvijanović, dok će srpski član Predsjedništav BiH biti predsjednik najjače partije u Republici Srpskoj – Dodik“, rekao je Aleksić.

On se posebno zahvalio Radovanu Vukoviću  za koga je rekao da je uvijek bio spona opštine Bileća  sa najvišim predstavnicima i institucijama Srpske.

Rejting.info