U IZGORIMA PODNO VOLUJAKA PROSLAVLJEN ILINDAN – Služio vladika Dimitrije

Njegovo preosveštenstvo vladika Zahumsko hercegovački i primorski Dimitrije danas je na praznik Ilindan služio svetu arhijerejsku liturgiju u selu Izgori u opštini Gacko..

Hram koji se nalazi u podnožju planine Volujak okupio je veliki broj vjernika,  ne samo mještana ovog sela  već i iz cijele Hercegovine da bi zajedno proslavili hramovnu  i seosku slavu.

Posebnu radost na ovaj dan osjećaju mjestani sela Izgori koji su se raselili po cijelom svijetu, ali na praznik se okupe oko hrama gdje se uz razgovor i pjesmu koja ispuni vrhove planine Volujaka prisjete najljepših dana svog života.

“Nikakva velegradska svjetla, višespratnice, niti bazeni ne mogu da ispune dušu niti zamijene ovu ljepotu našeg sela u kome smo odrasli , bezbrižno proveli djetinjstvo i školovali se.Posebno nas raduje što sve češće dolazimo, obnavljamo svoje kuće i djecu učimo da su vrijednosti koje ponesemo sa sela neprocjenjive”, kaže jedan od mještana  koji živi i Novom Sadu.

I Radovan – Rajko Mastilović došao je sa sinovima Vladanom i Milutinom iz Trebinja u svoje selo da proslave veliki praznik.

“Sa nama je doslo i desetak naših prijatelja.Željeli smo da im pokažemo naš raj, naše selo i da sa njima i našim konšijama , dragim ljudima podijelimo sreću i radost današnjeg dana”, kaže Radovan.

Nakon Svete liturgije i lomlljenja slavskog kolača domaćini sela  priredili su trpezu ljubavi.

Vladika Dimutrije je nakon liturgije obišao  Planinski kamp “”Izgori”  vlasništvo Dejana Jankovića u kome svake godine borave turisti iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, među kojima i veliki broj  poznatih ličnosti nađe svoj mir među planinskim masivima.

Rejting.info