Sud odlučio: Selak nije isključen, Gradski odbor nije raspušten

Osnovni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim je stavio van snage odluku Socijalističke partije o raspuštanju Gradskog odbora SP Banjaluka i isključenje iz stranke Gorana Selaka.
Poslanici SP  - konferencija za novinare - Foto: RTRS

Poslanici SP – konferencija za novinareFoto: RTRS

Pslanik i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak, kojeg su predsjednik stranke Petar Đokić i Glavni odbor isključili iz partije, isključen je protivzakonito i odluka je, kako saznaje ATV, stavljena van snage.

Naime, nadležni sud u Banjaluci rješenjem od 3. februara 2020. godine stavio je van snage odluku o isključenju Selaka, kao i odluku o raspuštanju Gradskog odbora SP Banjaluka. ATV navodi da posjeduje rješenje kojim se pomenute odluke stavljaju van snage, a Selak ističe da se radi o očekivanoj odluci.

– Nemam još informaciju da je sud tako odlučio, ali to je svakako nešto što očekujemo, jer od početka tvrdim da su te odluke donesene mimo Statuta i mimo zakona. Ono što je izvjesno, jeste da ću u dogovoru sa mojim pravnim timom u narednim danima odlučiti o podnošenju krivične prijave protiv Đokića – istakao je Selak.