Narodna biblioteka: Izložba slika i promocija zbirke pjesama Rajne Krulj

U Narodnoj biblioteci Trebinje sutra će biti otvorena izložba „I sam si pesma“ i promocija zbirke pjesama  autora Rajne Krulj.

Početak je u 20 časova u prostorijama biblioteke.

Rajna Krulj je studirala medicinu i književnost, a 1999. godine diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsjek slikarstvo, u klasi profesora Halila Tikveše i profesora Jovana I. Rakidžića.

Dobitnik je nagrade „Milivoj Nikolajević“ za crtež-studiju i za najbolji ostvareni uspjeh na prvoj godini studija. Izlagala je više puta samostalno u zemlji i inostranstvu kao i na značajnim kolektivnim izložbama. Bavi se performansom, te se tako na sajmu Art-Expo 2004. godine u Novom Sadu predstavila radom „Ljudi – ikona Božja“.

Njen kratkometražni eksperimentalni film „Noć svetla, svetla kao dan“ prikazan je 2003. godine na 50. Festivalu jugoslovenskog dokumentarnog i kratkometražnog filma. Učesnik je brojnih umjetničkih kolonija. Njene slike se nalaze u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu (Rim, Moskva, Pert, Njujork, Bukurešt…). Svojim radovima učestvovala je u pratećem djelu programa Međunarodnog festivala igre 2014. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Živi i radi u Zrenjaninu.

Rejting.info