Distributivna preduzeća usaglasila Pravilnik o stimulativnim otpremninama

Uprave distributivnih preduzeća  Mješovitog holdinga Elektroprivrede Republike Srpske  /ERS/ na zajedničkom sastanku održanom  u Matičnom preduzeću u Banjaluci utvrdile su smjernice za izradu konačanog  pravilnika  o stimulativnim otpremninama koji će biti usvojen na organima svakog preduzeća u narednih nekoliko dana, saopšteno je iz  Službe za informisanje ovog preduzeća.

U saopštenje se navodi da se ovim pravilnikom daje  mogućnost dobrovoljnog odlaska radnika uz značajno veće nadoknade u odnosu na važeći kolektivni ugovor i Zakon o radu.

U ERS-u  ističu da je,  uvažavajući poslovanje distributivnih preduzeća, u narednim godinama usaglašen  najveći mogući finansijski okvir sredstava koja mogu da se izdvoje za stimulativne otpremnine.

“Reorganizacija je veoma važan korak za  MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ i svjesni smo činjenice da sami moramo sprovesti taj proces uspješno do kraja u cilju efikasnijeg poslovanja i boljeg pozicioniranja  Elektroprivrede na regionalnom tržištu električne energije”, poručuju iz ERS-a.

Srna