Srpska lista pobijedila u sve četiri opštine na sjeveru KiM

Srpska lista pobijedila u sve četiri opštine na sjeveru KiM

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na današnjim vanrednim lokalnim izborima pobijedili su u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. potvrđeno je Tanjgu u toj političkoj organizaciji.

“Naši kandidati odneli su ubedljivu apsolutnu pobedu u opštiama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Kosovska Mitrovica, čime je srpski narod na seveu KiM još jendom nedvosmisleno i skoro jednoglasno potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava na KiM i organsku vezu sa svojom državom Srbijom”, rečeno je večeras u Srskoj listi.

Oni ocjenuju da je tako propao poziv na bojkot onih u Srbiji, koji su hteli da sjever Kosmeta gurnu u ruke Albanaca.

Ðurić: Velika vest, nastavićemo da se borimo

Ovo je velika vijest, nastavićemo da se borimo, izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić povodom pobjede Srpske liste na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na sjeveru Kosova.

“Ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora i propast nastojanja Prištine da, kandidujući Albance u sredinama gde preko 90 odsto čine Srbi, preuzmu kontrolu nad severom”, rekao je Ðurić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Tanjug