18 C
Trebinje
Utorak, Novembar 12, 2019
Naslovnica Region Ronioci u Morači pronašli telo mladića koji je skočio u vodu kako...

Ronioci u Morači pronašli telo mladića koji je skočio u vodu kako bi SPASAO SVOG PSA

Foto: RTCG/Regionalni ronilački centar – Bijela

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele pronašli su u Morači beživotno telo. Najverovatnije je reč o R. R. koji je pre desetak dana nestao u Morači, pokušavajući da spasi psa, prenela je RTCG.

Telo je pronađeno kod Botuna, a identifikacija je u toku.

Kao što je “Blic” već pisao, Podgoričanin R. R. (29) nestao je nedaleko od Njegoševog parka u Podgorici, nedugo nakon što je došao da prošeta svog šarplaninca oko 21 sat. Pas je potrčao ka stepenicama koje vode do betonske platforme na Morači, a za njim i R. R. koji je u, idući ka tom mestu, pozvao svog prijatelja da mu pritekne u pomoć.

Kada je prijatelj stigao, R. R. je već bio na platformi koju je uveliko prekrila nadošla Morača. Neko vreme su pokušavali da u mutnoj vodi ugledaju psa, međutim bezuspešno. Plemeniti R. R. je potom skinuo sa sebe garderobu, pripremajući se da uskoči u reku.

Morača

Prijatelj je pokušao da ga zaustavi, čak je došlo i do sukoba između njih dvojice, ali je R. R. bio uporan u svojoj nameri. Želeo je, kako je ispričao njegov najbolji prijatelj, da proveri da li se pas zaglavio u šipražju u priobalnom delu. Zaplivao je nekoliko puta, a onda nestao.

Od te večeri policija, ronilačka ekipa, prijatelji i rođaci mladića neprestano tragaju za njim u čemu im odmaže vodostaj Morače koji je zbog obimnih padavina poslednjih dana izuzetno visok.

Zanimljivo je da su prijatelji R. R. koji su sledećeg jutra došli na reku kako bi nastavili potragu za nestalim mladićem, u šipražju ugledali šarplaninca, život i zdravog. Pas je uspeo da se izvuče iz grana, popeo se do obale a zatim otrčao do njegove i R. R. kuće koja je udaljena sedam, osam kilometara od tog mesta.

Porodica i prijatelji nestalog mladića su danima u velikom šoku, a za naš portal su ranije ispričali da ovaj postupak najbolje opisuje kakav je R. R. bio čovek.

Tanjug