ON JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA?! Ko je Fljorim Ejupi koga je Vučić danas pomenuo na konferenciji za medije?/VIDEO/

Oliver Ivanović i Fljorim Ejupi
O umešanosti Fljorima Ejupija u ubistvo Olivera Ivanovića danas je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da Srbija radi vrlo ozbiljno i misli da ima ime ubce Olivera Ivanovića, ali da ga Priština nema. Upitao je i šta se dešava sa osobom pod imenom Fljorin Ejupi, koji je iz Kosovske Mitrovice otišao put Tirane, do aerodroma Rinas.

– On je, inače, pod prismotrom u Nemačkoj. To je ona osoba koja je podmetnula bombu pod autobus “Niš-ekspresa” – naveo je Vučić.

Takođe, pomenuo je još jedno ime u vezi sa ubistvom Ivanovića. Reč je o Edžmedinu Zekaju, “koji je promenio ime u Liraj Zekaj, i koji je na dan ubistva bio u Kosovskoj Mitrovici”.

16. februara 2001. godine desio se jedan od najtežih napada na kosovske Srbe od rata 1999. godine. U napadu na autobus “Niš ekspres” kod Podujeva ubijeno je 12 Srba, a više desetina ranjeno. Iza tog napada stoji upravo Fljorin Ejupi.

U eksploziji mine, postavljene ispod mosta na magistralnom putu Niš-Priština u mestu Livadice kod Podujeva, 16. februara 2001. godine dignut je u vazduh prvi od šest autobusa kojima su raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije išli na Zadušnice u Gračanicu, u pratnji vojnika Kfora.

Život su izgubili: Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić, Dragan Vukotić, Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Njegoš Cokić, Snežana Cokić, Danilo Cokić i Veljko Stakić.

Najmlađa žrtva tog i danas nerasvetljenog zločina bio je dvogodišnji Danilo.

SD